Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Søtpotetpai med asparges



Søtpotetpai med asparges oppskrift.
Fotograf: Arla Foods
Søtpotetpai er en deilig sommerlig rett som er enkel å lage. Se bare her! Søtpotetpai er som navnet tilsier laget av bunn av skivet søtpotet. Vi har også tilsatt asparges sammen med deilig smuldret fetaost, løk og eggeblanding.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stk storsøtpotet
35stkasparges
150grArla Apetina® Mild
1stk liteløk
4stkegg
3dlmelk
1dashsalt og pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Søtpotetpai med asparges med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier83,581 356,55169,57Kcal
Protein4,9179,699,96gram
Karbohydrat5,5590,0811,26gram
Kostfiber1,4323,212,90gram
Fett4,3270,128,76gram
Mettet fett1,7528,403,55gram
Salt0,437,040,88gram
Pris på oppskriftenKr 5,79Kr 93,98Kr 11,75.-
Hele oppskriften veier1 623 totalt1 623 pr porsj203 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 8 stykker

- Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.
- Skrell søtpoteten, del den i tynne skiver og fordel potetskivene utover i paiformen og langs kanten til hele paiformen er dekket. Det kan gjerne ligge søtpotet i 2-3 lag i bunnen.
- Skrell og del løken i tynne ringer og fordel utover paibunnen.
- Legg aspargestoppene i fint mønster over.
- Visp sammen egg og melk, krydre med litt salt og pepper og hell over. Smuldre over fetaosten og stek midt i ovnen i ca 40 min, til paien har blitt fast.
- La paien stå og sette seg i ti minutter før servering.

Og slik har du laget en kjempegod søtpotetpai!
Vel bekomme.

Tips
Søtpotetpai er nydelig mat i seg selv, men smaker aller best når den får selskap av en frisk grønn salat, ringlet med litt god olivenolje og et godt brød til. Serveres med nykvernet salt og pepper over.
Denne retten kan serveres kald som varm. Paien kan gjerne lages dagen før den skal serveres, og varmes lett.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Arla Foods
(Intern: 32991)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pai/terte

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Søtpotetpai med asparges.Søtpotetpai med asparges.
Denne retten har 83,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Asparges og vårløkterte.Asparges og vårløkterte.
Denne retten har 223,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.