Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!

Solbærgelé

     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 2,5 poeng. 2,5 poeng (av max 6) i snitt fra 11 lesere
Oppskriften har hatt 23781 lesere! 23781 lesere
Liker du oppskriften og utregningene?
Del oppskriften på disse mediene:
Solbærgelé har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 gr og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 171,77 Kcal ......Protein: 0,61 gram ......Fett: 0,47 gram ......Mettet fett: 0,05 gram
Karbohydrater: 40,05 gram ......Kostfiber: 2,45 gram .....Natrium: 0 mg .......Pris: 4,97 .- kr

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1kgsolbær
Ca 3,5dlvann
775grsukker pr. Liter saft
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Syltetøy/gele
Land: Ukjent-opprinnelse

Fremgangsmåte:

Rens og skyll bærene. Kok opp vann i en stor syltekjele. Legg i bærene og kok dem til de er synket sammen og saften dampet ut. Beregn ca. 10 minutter.

Hell saften i et bærklede eller silepose og la saften dryppe godt av. Mål opp saften og hell den i syltekjelen.

La den koke 3-5 minutter og rør inn sukkeret, litt omgangen så det blir oppløst før saften begynner å koke igjen.

Kok saften langsomt uten omrøring til det tykner, ca 10-15 minutter. Prøv med en skje om den er ferdig, dråpene skal falle tungt fra skjeen. Tiden varierer med bærenes modningsgrad og kvalitet, men prøv etter ca 5 minutter.

Skum godt og ta bort den tynne hinnen som danner seg. Fyll geléen i varme tørre glass. Fyll helt opp, geléen synker når den avkjøles. Hell over smeltet syltevoks når geléen er avkjølt. Vær nøye med at voksen fester godt langs kanten, så luften ikke kan komme til geléen.

Blir ikke geleen stiv? Les her:
Tips til gele.


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 171,773 650,11182,5 %
Fett: 0,479,99 gr14,3 %Fett2,46 %
Protein: 0,6112,96 gr25,9 %Protein1,42 %
Karbo: 40,05851,06 gr283,7 %Karbo93,26 %
Fiber: 2,4552,06 gr173,5 %Fiber2,85 %
Mettet fett: 0,051,06 gr5,3 %
Salt: 0,000,00 gr0,0 %
Hele oppskriften veier 2125 gr totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.4,97 .-
Pris 1 porsjonerKr. 105,61 .-Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 105,61.-Vis fullt næringsinnhold









Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:9404



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen