Solbærgelé

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1kgsolbær
Ca 3,5dlvann
775grsukker pr. Liter saft

Fremgangsmåte:

Rens og skyll bærene. Kok opp vann i en stor syltekjele. Legg i bærene og kok dem til de er synket sammen og saften dampet ut. Beregn ca. 10 minutter.

Hell saften i et bærklede eller silepose og la saften dryppe godt av. Mål opp saften og hell den i syltekjelen.

La den koke 3-5 minutter og rør inn sukkeret, litt omgangen så det blir oppløst før saften begynner å koke igjen.

Kok saften langsomt uten omrøring til det tykner, ca 10-15 minutter. Prøv med en skje om den er ferdig, dråpene skal falle tungt fra skjeen. Tiden varierer med bærenes modningsgrad og kvalitet, men prøv etter ca 5 minutter.

Skum godt og ta bort den tynne hinnen som danner seg. Fyll geléen i varme tørre glass. Fyll helt opp, geléen synker når den avkjøles. Hell over smeltet syltevoks når geléen er avkjølt. Vær nøye med at voksen fester godt langs kanten, så luften ikke kan komme til geléen.

Blir ikke geleen stiv? Les her:
Tips til gele.

Tjenester

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 171,77 Kcal
Protein 0,61 g
Fett 0,47 g
Karbo 40,05 g
Pris 4,97.- kr

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 25069 lesere totalt.
Oppskriften har fått 2,5 poeng totalt (av max 6) fra 12 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 9404)

Ekstra info

Kategori: Syltetøy/gele
Land: Ukjent-opprinnelse Oppskriften er middels vanskelig å tilberede



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!