Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Solbærgelé

     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 2,4 poeng. 2,4 poeng (av max 6) i snitt fra 10 lesere
Verdier pr 100 gram: Pris: Kr 4,97 Kcal: 171,76 Fett: 0,47 gr Protein: 0,61 gr Karbo: 40,05 gr
Mettet fett: 0,05 gr Kostfiber: 2,45 gr Salt av natrium: 0,00 gr
Oppskriften har hatt 21349 lesere! 21349 lesere

Ingredienser

Porsjoner
1kgsolbær
Ca 3,5dlvann
775grsukker pr. Liter saft
Annonse

Utregnet energiprosent av totalt kcal

Karbohydrater93,26 prosent
Protein1,42 prosent
Fett2,46 prosent
Kostfiber2,85 prosent

Totalpris for 1 porsjoner

Kr 105,61

Pris pr porsjon

Kr 105,61
Forklaring på prissystemet
Forklaring på næringsinnhold
Vis fullt næringsinnhold

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Syltetøy/gele
Land: Ukjent-opprinnelse




Fremgangsmåte:

Rens og skyll bærene. Kok opp vann i en stor syltekjele. Legg i bærene og kok dem til de er synket sammen og saften dampet ut. Beregn ca. 10 minutter.

Hell saften i et bærklede eller silepose og la saften dryppe godt av. Mål opp saften og hell den i syltekjelen.

La den koke 3-5 minutter og rør inn sukkeret, litt omgangen så det blir oppløst før saften begynner å koke igjen.

Kok saften langsomt uten omrøring til det tykner, ca 10-15 minutter. Prøv med en skje om den er ferdig, dråpene skal falle tungt fra skjeen. Tiden varierer med bærenes modningsgrad og kvalitet, men prøv etter ca 5 minutter.

Skum godt og ta bort den tynne hinnen som danner seg. Fyll geléen i varme tørre glass. Fyll helt opp, geléen synker når den avkjøles. Hell over smeltet syltevoks når geléen er avkjølt. Vær nøye med at voksen fester godt langs kanten, så luften ikke kan komme til geléen.

Blir ikke geleen stiv? Les her:
Tips til gele.










Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:9404



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen