Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Solbærterte




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Bunn:

250grknuste fullkornkjeks
125grsmør

Mousse:

450grsolbær
3sscrème de cassis (solbærlikør)
200grsukker
4stkegg
3dlkremfløte
1tskanel
3plate(r)gelatin

Glassering:

1dlsolbærmos
1tsgelatin

Pynt:

noen solbær
1stkeggehvite
sukker


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Spor-av-egg
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Solbærterte med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier273,674 755,73396,31Kcal
Protein4,1972,816,07gram
Karbohydrat27,31474,5839,55gram
Kostfiber2,4742,923,58gram
Fett15,54270,0522,50gram
Alkohol0,41 %7,120,59gram
Mettet fett9,07157,6113,13gram
Salt0,193,380,28gram
Pris på oppskriftenKr 7,13Kr 123,90Kr 10,33.-
Hele oppskriften veier1 738 totalt1 738 pr porsj145 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Smør bunnen av en rund 26 cm springform. Smelt smør og bland med kjekssmuler. Dekk bunnen med det. Trykk kjeksen godt ned.

Varm forsiktig solbær, solbærlikør og 50 g sukker til sukkeret er smeltet. Mos i hurtigmikseren og press mosen gjennom en sikt. Hold av 1 dl mos til glassering.

Skill eggene. Pisk eggeplommene med resten av sukkeret og kanel til eggedosis.

Løs opp gelatin i litt vann i vannbad. Rør oppløst gelatin i solbærmosen. Rør mosen forsiktig i eggedosisen.

Pisk fløten tykk og rør den forsiktig i mosen. Pisk eggehvitene stive og skjær dem i mosen. Fordel moussen over kjeksbunnen. Overflaten skal være jevn. La terten stå kaldt til moussen har stivnet.

Lag glassering. Løs opp gelatin i litt vann i vannbad. Bland oppløst gelatin og resten av solbærmoussen, og hell dette over moussen. Vend litt på formen slik at overflaten blir helt og jevnt dekket. La formen stå i kjøleskapet.

Løsne terten fra formen med en varm kniv som føres langs kanten. Fjern ringen.

Pynt med noen solbær som først dyppes i eggehvite og så rulles i sukker.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9016)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Solbærterte 2.Solbærterte 2.
Denne retten har 323,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.