Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Solle




Ingredienser




Annonse


Fremgangsmåte:

Flatbrød bakt av byggmel der kornet først var tørket. Melet ble knadd i melk eller vann og bakt ut med rundrutet bakstekjevle og stekt på bakstetakke. Man hadde nysilt melk i en trekolle som skulle stå til den ble tykk. man rørte så fløten sammen med melken og smuldret brødet oppi. Retten måtte spises med en gang. Som tilbehør ble brukt spekekjøtt av sau. Solle ble brukt som middagsmat, spesielt på sommeren.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 14127)
Kategori: Smårett
Land: Norge
Fylke: Telemark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Frokostblanding med melk eller yoghurt.Frokostblanding med melk eller yoghurt.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.