Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sommer-ragout med asparges




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grsmå nye poteter
300grfriske asparges - gjerne blandet grønne og hvite
250grgulrøtter - gjerne bittesmå med topp på
Evt. litt grønne erter
2dlhvitvin (eller bare vann)
2dlgrønn buljong
1stksmørbolle av 2 ss (kikert)mel og 2 ss smørIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
Masser av finhakket, frisk persille
Salt og pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Spor-av-selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Sommer-ragout med asparges med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier39,24142,25Kcal
Protein1,114,02gram
Karbohydrat5,6220,37gram
Kostfiber1,264,57gram
Fett0,070,25gram
Mettet fett0,000,00gram
Alkohol1,31 %
Salt0,100,36gram
Pris på oppskriftenKr 4,48Kr 16,24Kroner
Hele oppskriften veier1 450 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrubb potetene og sett dem over å koke i lettsaltet vann evt. tilsatt litt frisk løvstikke. Skru av varmen etter ti min. og la gryten stå og trekke ytterligere 10 min. på ettervarmen.
Brekk den nederste, treede del av aspargesene og kok dem i hvitvin og buljong ca. 10 min.
Imens skjæres aspargesene i mindre stykker på ca. 5 cm.
Nye, små gulerøtter skrubbes grundig og toppen fjernes. La evt. en liten smule av toppen sitte tilbake. Større og grovere gulerøtter skrellles og skjæres i staver på ca. 1 X 5.
Ta asparges-endene opp av gryten med en hulskje og fjern dem vekk.
Legg gulerøttene i gryten og damp dem noen minutter før aspargesene has ved.
Grønnsakene dampes, til de er akkurat nettopp møre.
Ta dem opp med en hulskje og sett dem til side.
Jevn buljongen med smørbollen og la den koke igjennom noen minutter før persillen tilsettes.
Smak til med salt og pepper, før de dampede grønnsaker og evt. friske, grønne erter forsiktig vendes i.
Serveres straks - evt. med et ekstra dryss frisk persille.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 21940)
Kategori: Gryterett
Diett/allergi: Vegetarmat
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Aspargesrisotto a la Provence.Aspargesrisotto a la Provence.
Denne retten har 180,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.