Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sommerkake 2




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
6stkegg
4dlhvetemel,
3dlpotetmel,
1stksitron, skallet revet
3tsbakepulver
3dlkokende vann

Fyll:

4dlvaniljekrem,
100grmandelmasse + litt mandelessens,
2dlkremfløte

Pynt:

400grmandelmasse,
4sseggehvite,
1literjordbær,
2dlripsgelè
2dlripsgelè


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Nøtter
Spor-av-egg
Spor-av-gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Sommerkake 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier209,296 820,01341,00Kcal
Protein4,30140,127,01gram
Karbohydrat29,27953,8047,69gram
Kostfiber0,7424,111,21gram
Fett8,17266,2313,31gram
Mettet fett2,4981,144,06gram
Salt0,185,810,29gram
Pris på oppskriftenKr 6,37Kr 207,58Kr 10,38.-
Hele oppskriften veier3 259 totalt3 259 pr porsj163 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 20 stykker

Pisk egg og sukker til eggedosis med mikser. Bland melslagene, sitronskallet og bakepulveret. Rør det inn i eggedosisen vekselvis med vannet. Hell røren i en smurt og strødd langpanne, ca. 30 x 40 cm. Stek bunnen midt i ovnen ved 175 C, ca. 40 minutter.

Ta kaken ut, og la den avkjøles noe. Ha den over på rist, og la den avkjøles helt. Kakebunnen er lettere å håndtere hvis du deler den i to. Del hver halvdel i to "bunner", og legg de halvdelene som skal ligge øverst, inntil hverandre på en bakepapirkledd stekeplate.

Riv mandelmassen til pynten grovt. Rør inn eggehviter til det blir en passe fast masse som kan sprøytes. Riss opp linjer på skrå på kakebunnen med jevne mellomrom. Sprøyt så mandelmassen langs linjene, og avslutt med en kant rundt kaken. Sett platen midt i ovnen ved 225 C, 5 - 7 minutter, eller til mandelmassen har fått en gyllen og fin farge. Ta kaken ut av ovnen, og la den avkjøles. Legg den nedre kakebunnen på et serveringsfat e.l. Bland vaniljekrem, finrevet mandelmasse og mandelessens til fyllet. Vend inn den stivpiskede kremen. Bre fyllet utover bunnen. Legg toppen forsiktig over. Pynt med jordbær mellom linjene. Smelt geleen i en kjele eller i mikroovnen i ca. 1 minutt. Pensle bærene med den.

Server kaken.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Egil Bratnes hjemmeside
(Intern: 20847)
Kategori: Langpannekake
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pærekake i langpanne.Pærekake i langpanne.
Denne retten har 295,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mandelkake 4.Mandelkake 4.
Denne retten har 402,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.