Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sopp-courgette-ragout med tomatris




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkløk
Ca 1,5feddhvitløk
Olivenolje
200grlangkornede, brune ris
3dlvann
0,5stksitron, usprøytet
1boks(er)flådde og hakkede tomater
500grcourgetter
500grsopp (champignon og/eller kantareller, østershatte ...)
2bunt(er)purreløk
1,5dlgrønnsaksbuljong (gjerne av terning eller pulver)
2dlcreme fraîche


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Spor-av-selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Sopp-courgette-ragout med tomatris med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier52,93550,09Kcal
Protein1,9219,95gram
Karbohydrat6,0462,77gram
Kostfiber1,8619,33gram
Fett1,9320,06gram
Mettet fett1,0210,60gram
Salt0,040,37gram
Pris på oppskriftenKr 3,95Kr 41,05Kroner
Hele oppskriften veier4 157 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrell og hakk det ene løk og hvitløket fint. Svisj dem lett i litt olje i en gryte. Tilsett ris, (kokende) vann og salt og bring det hele i kok. La det koke under lokk for svak varme i ca. 30 min.

Imens risene koker, skjæres skallen papirtyndt av sitronen. Skallen snittes i ganske tynne strimler. Press saften av sitronen. Soppene renses og skjæres i mindre stykker, som dryppes med sitronsaften. Courgettene skylles, tørkes og skjæres i lillefingertykke staver på ca. 3-4 cm. Den andre løk snittes fint. Purløkene skylles grundig, dryppes tørre og snittes eller klippes fint.

Når risene har kokt 30 min., røres tomatene i med en gaffel, og risene koker videre, til de er helt møre, ca. 15 min. Imens varmes en dyp panne opp med litt olje, og soppene svitses, til væsken er vekk. Hell dem i en varm skål og krydre kraftigt med salt og pepper. Ha litt mere olje i pannen og svisj courgettene, til de er lysegrønne og møre, men stadig lett sprø. Hell dem over soppene og krydre med salt og pepper. Bland forsiktig grønnsakene.

Ha litt mere olje på pannen og svisj løken, til det er mørt og gjennomsigtigt. Tilsett buljongen og cremefraichen og kok pannen ut. La sausen koke litt inn og rør så sitronskall og purreløk i. Smak sausen til med salt og pepper og hell den over sopp-courgette-blandingen. Smak på risene, om de har salt nok, og servér så omgående retten - gjerne med en blandet grønn salat til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 21865)
Kategori: Gryterett
Diett/allergi: Vegetarmat
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Risotto med sopp 1.Risotto med sopp 1.
Denne retten har 97,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Quorn og sopp stroganoff.Quorn og sopp stroganoff.
Denne retten har 108,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.