Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sopp terte




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Tertedeig:

1,5dlhvetemel
1dlgrovt mel
litt grovt salt
100grsmør
2sskald skummet kulturmelk
0,5stkegg (til pensling)

Fyll:

400grsopp
25grsmør
2,5dlfløte
2stkegg
salt og pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Sopp terte med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier241,382 596,28649,07Kcal
Protein5,1455,2913,82gram
Karbohydrat9,49102,0725,52gram
Kostfiber1,7018,294,57gram
Fett19,94214,4753,62gram
Mettet fett12,32132,5133,13gram
Salt0,212,290,57gram
Pris på oppskriftenKr 6,85Kr 73,68Kr 18,42.-
Hele oppskriften veier1 076 totalt1 076 pr porsj269 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 4 stykker

Tertedeig:
Melet, gjerne kaldt, og saltet blandes sammen. Smøret skjæres i tynne skiver og smuldres i melet med fingerspissene. Melken tilsettes og deigen eltes til en tykk fast deig.
La deigen hvile 10 min. i kjøleskap.
Rul deigen ut på et lett melet bord til den har form som en stor sirkel.
Legg deigen i en smurt terteform og tryk den lett fast rundt i kanten.
La deigen hvile minst 1 time i kjøleskap. Dette forhindrer at deigkanten siger ned under forbakningen. Den kjøleskapskalde tertebunn pensles med egg og prikkes i bunnen med en gaffel.
Forbakes i ca. 10 min. i en 200° C forvarmet ovn.

Fyll:
Surr de istandsatte sopp i smør og tilsett fløten. La det koke igjennom et par min., før det tas av varmen.
Pisk eggene sammen og tilsett den lett avkjølte soppekrem.
Smak til med salt og pepper og fyll det i den forbakte tertebunn.
Bak terten ved 180° i ca. 25 min

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 21476)
Kategori: Pai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sopp-pai med kantarell.Sopp-pai med kantarell.
Denne retten har 257,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pai med kantarell.Pai med kantarell.
Denne retten har 271,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.