Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Soppanne med karripoteter




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
750grpoteter, små
1dashsalt
500grsopp, fersk
Ca 2,5feddhvitløk
1dashnykvernet pepper
4ssolivenolje
2sssitronsaft
3stang(stenger)selleri
1bunt(er)vårløk
2stkmilde, røde pepperfrukter
1bunt(er)persille
1sskarripasta


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Soppanne med karripoteter med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier71,18307,80Kcal
Protein2,078,95gram
Karbohydrat8,4436,50gram
Kostfiber1,345,79gram
Fett2,9412,71gram
Mettet fett0,391,69gram
Salt0,110,48gram
Pris på oppskriftenKr 4,53Kr 19,59Kroner
Hele oppskriften veier1 730 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Vask og skrubb potetene, legg dem i en gryte, og dekk dem så vidt med vann. Tilsett salt, og kok dem opp under lokk. Skru varmen ned og kok dem i 15-20 minutter til de er møre.

Mens potetene koker renses soppen. Det er bedre å gni dem rene enn å vaske dem, ellers så suger de seg raskt fulle av vann. Skjær vekk harde og tykke stilker, og skjær hatten i litt mindre biter. Skrell og finhakk hvitløken. Marinér soppen i en bolle med hvitløk, salt, pepper, 2 s olivenolje og sitronsaft.

Vask selleristilkene og skjær vekk alt som ser vissent og dårlig ut. Skjær stilkene i tynne skiver. Rens og vask vårløken; kjær vekk rottrevlene og alt grønt som ser stygt og vissent. Skjær så vårløken i tynne ringer på skrå. De friske pepperfruktene vasker du bare, mens de hermetiske må renne av seg. Skjær store pepperfrukter i biter.

Når potetene er ferdige, slår du av vannet, og lar potetene dampe av seg. Skrell dem mens de fremdeles er varme. Vask, tørk og grovhakk persillen.

Varm en stor panne eller woken, ha resten av oljen oppi, og vent et øyeblikk til den er blitt varm nok. Tilsett selleri og vårløk, og rørstek det i 1 minutt. Skyv til side, og ha soppen i pannen, porsjonsvis sammen med marinaden. Stek den godt på alle kanter under omrøring. Strø pepperfruktene oppi.

Del potetene i to eller fire, og bland dem godt inn. Rør inn karripastaen, og stek alt sammen i 1-2 minutter til. Smak til med salt og pepper, og strø med persille.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9284)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Wok
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.