Soppanne med karripoteter

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
750grpoteter, små
1dashsalt
500grsopp, fersk
Ca 2,5feddhvitløk
1dashnykvernet pepper
4ssolivenolje
2sssitronsaft
3stang(stenger)selleri
1bunt(er)vårløk
2stkmilde, røde pepperfrukter
1bunt(er)persille
1sskarripasta

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 71,14 Kcal
Protein 2,07 g
Fett 2,94 g
Karbo 8,43 g
Pris 4,53.- kr

Fremgangsmåte:

Vask og skrubb potetene, legg dem i en gryte, og dekk dem så vidt med vann. Tilsett salt, og kok dem opp under lokk. Skru varmen ned og kok dem i 15-20 minutter til de er møre.

Mens potetene koker renses soppen. Det er bedre å gni dem rene enn å vaske dem, ellers så suger de seg raskt fulle av vann. Skjær vekk harde og tykke stilker, og skjær hatten i litt mindre biter. Skrell og finhakk hvitløken. Marinér soppen i en bolle med hvitløk, salt, pepper, 2 s olivenolje og sitronsaft.

Vask selleristilkene og skjær vekk alt som ser vissent og dårlig ut. Skjær stilkene i tynne skiver. Rens og vask vårløken; kjær vekk rottrevlene og alt grønt som ser stygt og vissent. Skjær så vårløken i tynne ringer på skrå. De friske pepperfruktene vasker du bare, mens de hermetiske må renne av seg. Skjær store pepperfrukter i biter.

Når potetene er ferdige, slår du av vannet, og lar potetene dampe av seg. Skrell dem mens de fremdeles er varme. Vask, tørk og grovhakk persillen.

Varm en stor panne eller woken, ha resten av oljen oppi, og vent et øyeblikk til den er blitt varm nok. Tilsett selleri og vårløk, og rørstek det i 1 minutt. Skyv til side, og ha soppen i pannen, porsjonsvis sammen med marinaden. Stek den godt på alle kanter under omrøring. Strø pepperfruktene oppi.

Del potetene i to eller fire, og bland dem godt inn. Rør inn karripastaen, og stek alt sammen i 1-2 minutter til. Smak til med salt og pepper, og strø med persille.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Wok
Land: Ukjent-opprinnelse
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 1981 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 9284)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!