Soppsoya

IngredienserAnnonse

Fremgangsmåte:

Soppsoya kan du lage av nesten all slags matsopp. Du bør helst ikke bruke mange eksemplarer av sopper som har sterk smak eller er slimete.

Resn og skyll soppen og skjær den i småbiter. Legg den i en gryte, hell over lettsaltet vann og la det hele koke langsomt på svak varme i 30 minutter. Eventuelt kan du tilsette 2 g sitronsyre for hver liter vann. Mens det koker har du i litt mer vann. Skum godt. Når soppen er kokt has den i et dørslag og kraften samles i en glassbolle. Soppen males på kjøttkvern eller finhakkes med en kniv og presses gjennom dørslaget.

Bland kokekraften med kraften fra den malte soppen, og la det hele koke på svak varme under stadig omrøring til omtrent halvparten av væsken har fordampet. Den varme, sirupsaktige væsken helles på små flasker eller glass som er godt vasket og skylt med vann tilsatt konserveringsmiddel (Atamon). Deretter lukkes flaskene eller glassene godt og avkjøles. Oppbevar dem kjølig. Brukes som krydder omtrent på samme måten som soyasaus til grønnsaksupper og sauser.TjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Tilbehør
Land: Ukjent-opprinnelse
Oppskriften er enkel å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 8846 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4,5 poeng totalt (av max 6) fra 2 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 9304)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!