Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Soyamarinert ørret med avokadokrem og korianderyoghurt



Bilde av Soyamarinert ørret med avokadokrem og korianderyoghurt oppskrift.

Fotograf: Kim Holthe
Tapas skal både se og smake godt, og med denne oppskriften sørger du for begge deler. Ørret med den delikate rødfargen på frisk, grønn avokado fascinerer alle sansene!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
320grørretfilet
2dlsoyasaus

Avokadokrem

1stkavokado
1feddhvitløk
1sscrème fraîche
2ssolivenolje
2stklime
1dashsalt

Korianderyoghurt

0,5dlyoghurt, naturell
koriander, frisk
sitron
baguette
olivenolje


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Melk
Soya
Spor-av-Peanøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Soyamarinert ørret med avokadokrem og korianderyoghurt med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier147,89310,78Kcal
Protein8,6618,20gram
Karbohydrat5,2511,03gram
Kostfiber0,992,08gram
Fett10,0321,08gram
Mettet fett2,204,62gram
Salt4,449,32gram
Pris på oppskriftenKr 10,47Kr 22,00Kroner
Hele oppskriften veier841 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær ørret i store terninger, og la dem trekke i soyasausen minst 1 time, helst natten over.
Ta ørretterningene opp av soyasausen, tørk den godt og stek den med olje på begge sider, så raskt at den bare akkurat forandrer farge. Skjær ørreten i fine skiver med en skarp kniv.

Avokadomos
Mos avokadokjøtt med gaffel. Bland inn finhakket hvitløk, crème fraîche og olivenolje. Smak til med salt og saft av lime.

Korianderyoghurt
Sett stekeovnen på 180 grader.
Bland yoghurt med finhakket koriander og smak til med saft av sitron. Skjær baguett i tynne skiver og legg dem på et stekebrett.
Drypp over olivenolje og stek skivene sprø og gylne, ca. 8-10 minutter. Legg litt avokadomos på baguetteskivene, en skive ørret over og litt korianderyoghurt på toppen.

Tips:
Frys baguetten lett, da blir den lettere å skjære i tynne skiver.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 29482)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Fingermat/tapas
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Ørretrullader.Ørretrullader.
Denne retten har 258,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Soyamarinert ørret med avokadokrem og korianderyoghurt.Soyamarinert ørret med avokadokrem og koriand.
Denne retten har 147,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tartar - ørret og østers.Tartar - ørret og østers.
Denne retten har 173,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.