Spaghetti Carbonara fra mmmat

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
400grspaghetti
200grPancetta (Italiensk bacon)
200grGrana Padano /Parmigiano-Reggiano, fersk
2stkegg
2stkeggeplommer
2feddhvitløk
jomfuolje
salt og nykvernet sort pepper

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 324,78 Kcal
Protein 16,92 g
Fett 15,16 g
Karbo 29,32 g
Pris 10,16.- kr

Fremgangsmåte:

Vei opp 400gr spaghetti og kok opp vann i en stor kjele. Skjær Pancettaen i strimler og riv opp ca. 65gr av osten. Det anbefales å bruke en fersk Grana Padano eller Parmigiano-Reggiano, kvalitetsost gir denne retten en mye bedre smak enn ferdigrevet parmesan, eller ost av lavere kvalitet. Bland egg, eggeplommer og den nyrevne Grana Padano /Parmigiano-Reggiano osten i en bolle.

Salt vannet når det når kokepunktet og ha i spaghettien. Følg kokeanvisningen på pakken, og kok spaghettien til den er al dente. Varm jomfuolje i en stor dyp panne, bank hvitløksfeddene med en kniv, stek hvitløken og Pancettaen på moderat varme til pancettaen er sprø. Ta hvitløken ut av pannen og kast den når den blir gylden.

Sil spaghettien, hell den over i stekepannen og bland godt. Ta pannen av platen og rør inn eggeblandingen. Strø over litt salt og nykvernet sort pepper. Server omgående (gjerne på varme tallerkener) sammen med resten av parmesanosten og et rivjern, slik at gjestene selv kan forsyne seg.

Denne oppskriften er fra mmmat.no - en spesialisert nettbutikk innen høykvalitets ingredienser, gourmet gaver & cateringTjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Kokt/dampet
Land: Italia

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: mmmat
Oppskriften har hatt 4988 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4,7 poeng totalt (av max 6) fra 3 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 22780)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!