Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Spaghetti alla Carrettiera




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
20grporcini-sopp, tørket
2dlvann, varmt
2ssolivenolje
1feddhvitløk
75grpancetta eller bacon uten svor, skåret i 1/2 cm brede strimler
225grsjampinjong, hakket
400grspaghetti, fersk eller tørket
200grhermetisk tunfisk i olivenolje, avrent
1dashsalt
1dashnykvernet svart pepper
nyrevet parmesan til servering


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Spor-av-egg
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Spaghetti alla Carrettiera med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier218,25625,40Kcal
Protein9,6927,77gram
Karbohydrat26,3875,59gram
Kostfiber1,755,01gram
Fett7,8322,44gram
Mettet fett1,514,33gram
Salt0,290,84gram
Pris på oppskriftenKr 7,10Kr 20,35Kroner
Hele oppskriften veier1 146 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Uttrykket alla carrettiera betyr som kjerrekuskene lager den. Romerne påstår at de oppfant denne retten, men det gjør også napolitanerne og sicilianerne, så den finnes i flere variasjoner.

Bløtlegg porcini i det varme vannet 15-20 minutter.

Varm oljen i en stor kjele, ha i hvitløkfeddene og la det surre i ca 2 minutter. Knus hvitløken med en tresleiv så smaken kommer ut. Ta opp hvitløken og kast den. Ha pancetta eller bacon i oljen, og la det surre i 3-4 minutter mens du rører av og til.

I mellomtiden heller du vannet av soppen, tar vare på bløtevannet, og finhakker soppen.

Ha begge typer sopp i kjelen og la det surre under omrøring i et par minutter. Tilsett 6 ss av bløtevannet fra soppen, og smak til med salt og pepper. La det småkoke i 10 minutter mens du rører av og til.

I mellomtiden koker du pastaen etter anvisningen på pakken. Ha resten av bløtevannet fra soppen i kokevannet.

Ha tunfisken i soppsausen og rør forsiktig. Smak til.

Hell vannet av pastaen og ha den i en oppvarmet serveringsbolle. Slå sausen over, bland godt og strø rikelig med nyrevet parmesan over.

Serveres straks med mer parmesan ved siden av.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6126)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pasta
Land: Italia
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fullkornpasta med tomat og tunfisksaus.Fullkornpasta med tomat og tunfisksaus.
Denne retten har 162,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Spaghetti med tunfisk og sjampinjonger.Spaghetti med tunfisk og sjampinjonger.
Denne retten har 202,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Spaghetti med tunfisk i karri.Spaghetti med tunfisk i karri.
Denne retten har 159,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.