Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Spaghetti alle Vongole




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgferske muslinger
4ssolivenolje
3sshakket, frisk flatbladet persille
1,25dltørr hvitvin
350grtørket spaghetti
2feddhvitløk
1dashsalt
1dashnykvernet svart pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Gluten
Spor-av-egg
Spor-av-melk
Spor-av-skalldyr
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Spaghetti alle Vongole med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier227,03463,88Kcal
Protein8,7917,96gram
Karbohydrat30,1361,56gram
Kostfiber1,893,86gram
Fett6,3813,04gram
Mettet fett0,901,84gram
Alkohol1,45 %
Salt0,621,27gram
Pris på oppskriftenKr 5,46Kr 11,16Kroner
Hele oppskriften veier817 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Dette er en av Italias mest berømte pastaretter. Noen ganger kalles sausen ”hvit muslingsaus”, for å skille den fra en annen klassiker, muslinger i tomatsaus. Slik serveres muslinger til pasta i Venezia:

Skrubb muslingene under rennende, kaldt vann, og kast alle som ikke er åpne og ikke lukker seg når du kakker dem mot benken.

Varm opp halvparten av oljen i en stor kjele, ha i muslingene og 1 ss persille, og la det surre på sterk varme noen sekunder. Hell på vinen og legg på lokk. La det koke i ca 5 minutter til muslingene har åpnet seg. Rist ofte på kjelen.

I mellomtiden koker du pastaen i saltet, kokende vann etter anvisningen på pakken.

Ta opp muslingene med en hullsleiv og legg dem i en bolle. Kast alle som ikke har åpnet seg. Sil kokekraften og sett til side. Legg til side åtte muslinger med skjell til garnityr, og rens resten.

Varm resten av oljen i en ren kjele. La de hele hvitløkfeddene surre over middels varme til de er gylne, og knus dem så med baksiden av en skje. Ta opp hvitløken med hullsleiv og kast den.

Ha de rensede muslingene i oljen og tilsett kokekraften litt etter litt, sammen med masse pepper. La det koke i 1-2 minutter, og tilsett mer kraft når sausen koker inn. Tilsett resten av persillen og la det koke i et par minutter.

Slå vannet av pastaen, ha den i kjelen og bland godt. Serveres i 4 skåler. Øs opp muslingene fra bunnen av kjelen og legg dem på toppen av porsjonen. Pynt med muslinger i skjell og server straks.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6166)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pasta
Land: Italia
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Spaghetti allo scoglio.Spaghetti allo scoglio.
Denne retten har 100,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjerteskjell med pasta og tomater.Hjerteskjell med pasta og tomater.
Denne retten har 139,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.