Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Spansk fiskegryte Zarzuela



Spansk fiskegryte Zarzuela oppskrift.
Fotograf: Alf Børjesson
Denne smaksrike fiskegryten innholder både reker, blåskjell og breiflabb. Server den gjerne med ris eller brød. På spansk heter denne retten Zarzuela.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
12stkreker, med skall
30stkblåskjell
600grbreiflabbfilet
6stksjøkreps, kokt
1dlolivenolje
1stkløk
1stkchili, rød
1boks(er)hermetiske tomater
1dlhasselnøtter
3feddhvitløk
2sspersille, frisk
0,5tsanisfrø
3dlvann
salt og pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Fisk
Nøtter
Skalldyr
Spor-av-skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Spansk fiskegryte Zarzuela med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier95,29470,24Kcal
Protein7,8638,79gram
Karbohydrat1,226,02gram
Kostfiber0,643,16gram
Fett6,4131,63gram
Mettet fett0,793,90gram
Salt0,401,97gram
Pris på oppskriftenKr 11,82Kr 58,33Kroner
Hele oppskriften veier1 974 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du knakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg.
Skjær fisken i porsjonsstykker og rens sjøkrepsene.
Surr grovhakket løk og finhakket chilipepper i olje på middels varme i ca. 5 minutter, til løken er myk men ikke brun. Tilsett tomatene og la alt surre et par minutter.
Hell på vann og la det småkoke i 4-5 minutter.
Legg blåskjell og fisk i sausen og la det småkoke til alt er gjennomkokt og blåskjellene har åpnet seg. Smak til med salt og pepper.
Legg rekene i suppen.
Støt ristede hasselnøtter, hvitløk, anisfrø og persille fint i morter eller hurtigmikser.
Tilsett litt av vannet sammen med blandingen, slik at det blir en puré. Rør blandingen forsiktig i retten og smak til med salt og pepper om nødvendig.
Server gryten med ris eller brød til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 28805)
Tilberedningstid: 30 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Spania

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Spansk fiskegryte  2.Spansk fiskegryte 2.
Denne retten har 103,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Enkel jambalaya med breiflabb og reker.Enkel jambalaya med breiflabb og reker.
Denne retten har 75,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Spansk fiskegryte Zarzuela.Spansk fiskegryte Zarzuela.
Denne retten har 95,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.