Spansk potet-omelett

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
4ssolivenolje
750grpoteter
1stk storløk
1stkrød paprika
6stkegg
1dashsalt
1dashpepper

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 107,64 Kcal
Protein 4,12 g
Fett 5,7 g
Karbo 9,34 g
Pris 2,56.- kr

Fremgangsmåte:

Skrell potetene og skjær dem i to på langs. Skjær halvdelene i 3-4 med mer tykke, halvmåneformede skiver. Skjær løken i skiver og paprikaen i terninger. Hell halvparten av oljen i en middels varm panne sammen med løk, poteter og paprika. Snu blandingen jevnlig. La det steke i omtrent 25 minutter, eller til potetene er møre. Dekk til pannen med et lokk etter halvgått tid.

Pisk egg, salt og pepper lett sammen med en gaffel i en bolle. Hell potet-, paprika- og løkblandingen over i en bolle med eggene og bland godt, slik at alt er dekket med egg.

Ha 1 ss olivenolje i stekepannen og skru opp varmen. Når pannen har blitt veldig varm, heller du eggeblandingen og skrur temperaturen ned til middels igjen. La omeletten steke urørt i 5-6 minutter, slik at den er gyllen og fast også i midten.

Pensle olje på en tallerken eller et fat som er stort nok til å dekke stekepannen. Ta stekepannen av platen og løsne omeletten forsiktig langs kantene og undersiden, før du sklir den over på tallerkenen eller fatet. Deretter snur du stekepannen opp ned over omeletten, tar et godt tak under tallerkenen eller fatet og bråsnur det hele.

Nå ligger omeletten snudd i stekepannen. La den siste spiseskjeen olivenolje renne ned langs kanten på stekepannen og innunder omeletten før du steker den ferdig på høy varme i ca 5 minutter.

Når omeletten er ferdig lar du den avkjøle seg i noen få minutter, før du skjærer den opp i firkanter og serverer.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Stekepanne
Land: Spania
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 15937 lesere totalt.
Oppskriften har fått 5 poeng totalt (av max 6) fra 7 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 9180)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!