Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Spekelaks




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgrenskåret, frossen laksefilet med skinn
4sssalt
2sssukker
1tsgrovmalt pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Spekelaks med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier214,52240,91Kcal
Protein17,8420,03gram
Karbohydrat3,674,12gram
Kostfiber0,070,08gram
Fett14,2616,01gram
Mettet fett2,683,01gram
Salt7,107,98gram
Pris på oppskriftenKr 17,92Kr 20,12Kroner
Hele oppskriften veier1 123 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Tin opp laksefileten i kjøleskapet. Napp ut alle ben i fileten, og fjern alle finneben.

Legg fileten med skinnsiden opp og lag små snitt i skinnet, midt på og langsetter, slik at saltet og de øvrige smaksstoffer kan trekke inn fra begge sider.

Bland sammen salt, sukker og pepper og gni inn blandingen på begge sidene av filetene, som legges med fiskesidene mot hverandre.

Fisken dekkes med plast og settes i kjøleskapet.

Snu laksen et par ganger daglig. Etter 2-3 dager er den ferdig spekket.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11199)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Norge
Fylke: Nord Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gravet laks med chili.Gravet laks med chili.
Denne retten har 221,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Røykt laks med pepperrotkrem og sherryvinaigrette.Røykt laks med pepperrotkrem og sherryvinaigr.
Denne retten har 244,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.