Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Spekelaks fra Skiippagura




Ingredienser




Annonse


Fremgangsmåte:

De tykkeste filetene på en 5-6 kilos laks skjæres av og saltes ned i 5-6 dager. Deretter ble saltet tørket av før fisken fikk henge et luftig sted i 2-3 dager. Så var det bare å skjære skiver av spekelaksen og legge dem mellom to flatkaker - middagen var klar.

Også annen fisk kunne spekes på denne måten, men da måtte de bruke mindre salt, og speketiden måtte kortes noe ned. I gamle dager var det ikke vanlig blant samene å røke laksen, noe de hadde til felles med bordmenn flest.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13560)
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Norge
Fylke: Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gravet laks med chili.Gravet laks med chili.
Denne retten har 221,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Røykt laks med pepperrotkrem og sherryvinaigrette.Røykt laks med pepperrotkrem og sherryvinaigr.
Denne retten har 244,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.