Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Spekemat med frisk grønn ugressaus og potet- og sellerirotsuppe med purreløkolje



Spekemat med frisk grønn ugressaus og potet- og sellerirotsuppe med purreløkolje oppskrift.
Fotograf: Melk.no
Her presenterer vi en forrett med smaker fra Vestlandet. Oppskrift av Hanne Frostad, spisestedet "På Høyden", Bergen

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
80grfenalår
80grspekepølse

Grønn ugressaus

20grkjørvel evnt. Sennepsblader, frisk
20grruccula evnt. meldestokk
1tsramsløk (på glass) puréIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
eller hvitløk og purre
25grhvit geitost raspet
1dlrapsolje
1tshavsalt

Potet- og sellerirotsuppe med purreløkolje

130grpotet kokefast
130grknollselleri (sellerirot)
1,5dlgrønnsakbuljong (utblandet)
1,5dlkremfløte
1krmchilipulver
0,5tssalt , smak til

Purreløkolje

100grpurre , grovkuttet
1dlrapsolje
0,5tshavsalt , smak til


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Selleri
Spor-av-selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Spekemat med frisk grønn ugressaus og potet- og sellerirotsuppe med purreløkolje med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier278,22746,81Kcal
Protein4,9013,15gram
Karbohydrat3,248,70gram
Kostfiber0,972,60gram
Fett27,0872,69gram
Mettet fett6,7618,15gram
Salt1,945,22gram
Pris på oppskriftenKr 9,22Kr 24,75Kroner
Hele oppskriften veier1 074 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Spekepølse og fenalår skjæres opp i tynne skiver.

Grønn ugressaus
En håndfull grønnkål og like mye ruccola finkuttes. Ramsløkpuré kan kjøpes ferdig. Andre ugress som kan brukes er vassarv, kamille, hanefot, fersk ramsløk. Plukk det som er i sesong. Kjør alt til en glatt saus i en hurtigmikser. Smak til med nykvernet havsalt.

Potet- og sellerirotsuppe med purreløkolje
Poteter og sellerirot skrelles og kuttes i terninger. Kokes møre i fløte og grønnsakkraft. Kjøres jevnt med stavmikser eller i en blender. Smakes til med salt. Ha gjerne i litt pepper eller tørket mjødurt.

Purreløkolje
100 g purreløk, grovkuttet
1 dl Odelia rapsolje

Ha purreløk og olje i blender/hurtigmikser. Kjøres noen minutter og siles.
Smak til med godt havsalt. Purreløkoljen dryppes på suppen ved servering.

Suppen serveres i små porsjoner (½ dl) i små skåler/kopper sammen med spekematen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 26902)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Forrett
Land: Norge

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Spekemat med frisk grønn ugressaus og potet- og sellerirotsuppe med purreløkolje.Spekemat med frisk grønn ugressaus og potet- .
Denne retten har 278,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.