Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Spekemat med sellerisuppe



Spekemat med sellerisuppe oppskrift.
Fotograf: Melk.no
Her presenterer vi en forrett med smaker fra Vestlandet. Oppskrift av Hanne Frostad, spisestedet "På Høyden", Bergen

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
80grfenalår
80grdiv. spekepølse

Grønn ugressaus

20grfrisk kjørvel evnt. sennepsblader
20grruccula evnt. meldestokk
1tsramsløk (på glass) puré, kan erstattes med:Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2feddhvitløk
1sspurre finhakket
25grhvit geitost raspet
1dlrapsolje
1tshavsalt

Potet- og sellerirotsuppe med purreløkolje

130grkokefast potet
130grknollselleri (sellerirot)
1,5dlgrønnsakbuljong (utblandet)
1,5dlkremfløte
1krmchilipulver
0,5tssalt , smak til

Purreløkolje

100grpurre , grovkuttet
1dlrapsolje
0,5tshavsalt , smak til


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Selleri
Spor-av-selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Spekemat med sellerisuppe med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier275,82748,64Kcal
Protein4,9013,30gram
Karbohydrat3,318,98gram
Kostfiber0,982,66gram
Fett26,7872,69gram
Mettet fett6,6818,13gram
Salt1,925,22gram
Pris på oppskriftenKr 9,19Kr 24,94Kroner
Hele oppskriften veier1 086 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Spekepølse og fenalår skjæres opp i tynne skiver.

Grønn ugressaus
En håndfull kjørvel og like mye ruccola finkuttes. Andre ugress som kan brukes er vassarv, kamille, hanefot, fersk ramsløk. Ramsløkpuré kan kjøpes ferdig. Som erstatning for Ramsløkpuré kan man benytte purre og hvitløk. Tilsett ost og olje og kjør alt til en glatt saus i en hurtigmikser. Smak til med nykvernet havsalt.

Potet- og sellerirotsuppe med purreløkolje
Poteter og sellerirot skrelles og kuttes i terninger. Kokes møre i fløte og grønnsakkraft. Kjøres jevnt med stavmikser eller i en blender. Smakes til med salt. Ha gjerne i litt pepper og chillipulver.

Purreløkolje
Ha purreløk og olje i blender/hurtigmikser. Kjøres noen minutter og sil. Smak til med godt havsalt. Purreløkoljen dryppes på suppen ved servering.

Suppen serveres i små porsjoner (½ dl) i små skåler/kopper sammen med spekematen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 30919)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Forrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Birkebeiner Fenalårruller med honningstekte poteter 1.Birkebeiner Fenalårruller med honningstekte p.
Denne retten har 131,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Carpaccio med fenalår, ruccola og parmesanost.Carpaccio med fenalår, ruccola og parmesanost.
Denne retten har 180,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 20,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Spekemat med sellerisuppe.Spekemat med sellerisuppe.
Denne retten har 275,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.