Spekepølse

IngredienserAnnonse

Fremgangsmåte:

Spekepølse var en viktig del av kosten. Dette var tilleggsmat til vassgraut med surmelk, og sammen med spekematen ble det servert poteter og flatbrød.

Pølsen ble laget i slaktetiden. All innmat ble brukt: tarmene ble godt skylt i kaldt rennende vann. Så ble de lagt i kaldt vann til neste dag. Da ble alt fettet på innsiden skrapet bort. Innmaten ble ellers rengjort før den skulle brukes. Den ble duppet i kokende vann og skrapet ren. Både hjerte, lunger, nyrer, deler av vommen og litt kjøtt ble brukt som deig til pølsen.

Kjøttet ble malt 3-4 ganger i kvern (tidligere ble det hakket og knadd), og det skulle krydres med salt, karve og muskat. Deretter ble deigen stappet ned i tarmene. Så stod det i 2-3 dager, ble eltet godt slik at pølsen ble seig og god. Deretter ble den hengt til speking i 2-3 uker. Noen røkte også pølsen med einer.TjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 7626 lesere totalt.
Oppskriften har fått 1,8 poeng totalt (av max 6) fra 4 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 14083)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!