Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Spekepølse 1




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
6kgrensk. hestekjøtt
1kgrensk. flesk
Ca 3,5stkmuskatnøtter
0,5ssnellik
0,5sssalpeterIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
3ssfarin
125grsirup
2dlblod
3dlrødvin
1dlkonjakk eller sprit
280grsalt
1,25kgspekkterninger


Annonse


Næringsdeklarasjon for Spekepølse 1 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier253,2623 643,85Kcal
Protein15,681 463,85gram
Karbohydrat1,73161,51gram
Kostfiber0,054,67gram
Fett19,871 855,02gram
Mettet fett2,45228,73gram
Alkohol0,67 %
Salt3,06285,97gram
Pris på oppskriftenKr 22,67Kr 2 116,43Kroner
Hele oppskriften veier9 336 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Mal det helt renskrapte kjøttet 5 ganger.
Bland i salt, salpeter, krydder, sukker og sirup.
Arbeid inn væsken, og så malt flesk. Bland lett inn bitte små spekkterninger. Stapp pølser.
Heng pølsene til tørk ca. 1 uke. Røyk dem i kaldrøyk ca. 4 timer fordelt på 2 dager.
Heng dem til speking.

Kilde:

Kokebok for Statens Læreskole i Husstell, 1961.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 17176)
Kategori: Konservering
Land: Norge
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.