Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Spekepølse 2




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
5kgrensk. hestekjøtt
Ca 0,66kgspekk
Ca 175grsalt
2tssalpeterIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2tspepper
2tsnellik
2tsmuskatnøtt
150grsirup
0,5ssfarin
2dlrødvin
2dlkonjakk eller sprit
0,75kgspekkterninger


Annonse


Næringsdeklarasjon for Spekepølse 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier276,0319 769,82Kcal
Protein15,031 076,48gram
Karbohydrat1,82130,35gram
Kostfiber0,064,30gram
Fett22,251 593,59gram
Mettet fett1,0373,77gram
Alkohol1,18 %
Salt2,50178,82gram
Pris på oppskriftenKr 24,15Kr 1 729,67Kroner
Hele oppskriften veier7 162 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Mal det helt renskrapte kjøttet 5 ganger.
Bland i salt, salpeter, krydder, sukker og sirup.
Arbeid inn væsken, og så malt flesk. Bland lett inn bitte små spekkterninger. Stapp pølser.
Heng pølsene til tørk ca. 1 uke. Røyk dem i kaldrøyk ca. 4 timer fordelt på 2 dager.
Heng dem til speking.
Brukes største mengde salt, behøver pølsene ikke legges i salt før de blir hengt til tørk. Istedenfor hestekjøtt kan vi bruke sauekjøtt i disse pølsene.

Kilde:

Kokebok for Statens Læreskole i Husstell, 1961.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 17177)
Kategori: Konservering
Land: Norge
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.