Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Spekepølse 3




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4kghestekjøtt
1,5kgflesk
150grsalt
1sssalpeterIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
10grnellik
10grpepper
1tsmuskat
1dlkonjakk
2dlrødvin
150grsukker


Annonse


Næringsdeklarasjon for Spekepølse 3 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier194,2611 895,51Kcal
Protein17,341 061,81gram
Karbohydrat2,62160,44gram
Kostfiber0,116,74gram
Fett12,02736,04gram
Mettet fett4,34265,76gram
Alkohol0,86 %
Salt2,53155,11gram
Pris på oppskriftenKr 23,79Kr 1 456,78Kroner
Hele oppskriften veier6 124 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Mal kjøttet 4 ganger med halvparten av flesket, resten skjæres i små terninger. Flesket skal ha ligget 5 timer i saltvann, eller flesketerningene legges i saltlake, 2 dcl salt til 1/2 liter vann. Legges opp på et klæde før det has i farsen. Kjøttdeigen arbeides med kryddene og konjakk og rødvin med sukkeret has is. Flesketerningene has i til slutt. Pølsene stoppes meget fast i sterke tarmer. Prikkes.

Når pølsene er ferdig stappet legges de i et trau og litt salt strøs over. Ligger i 3 dager og vendes av og til. Spekepølsene kan nå henges opp eller røykes.

Kilde:

Kokebok for Statens Læreskole i Husstell, 1961.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 17178)
Kategori: Konservering
Land: Norge
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.