Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Spekepølse av innmat fra Tolga




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4kgblandingsdeig (like deler innmat og kjøtt)
1kgflesketerninger, bitte små
1sssalt
1tspepper
1tsingefær
1tsnellik
littt sirup
Ca 0,5helflaske(r)sprit (må ikke sløyfes)


Annonse


Næringsdeklarasjon for Spekepølse av innmat fra Tolga med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier177,389 540,56Kcal
Protein18,751 008,49gram
Karbohydrat0,2111,30gram
Kostfiber0,042,15gram
Fett9,57514,73gram
Mettet fett3,76202,24gram
Alkohol2,19 %
Salt0,4926,62gram
Pris på oppskriftenKr 14,95Kr 804,10Kroner
Hele oppskriften veier5 379 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Tidligere var det vanlig med like deler innmat og kjøtt, men pølsa blir bedre hvis man har råd til å spandere litt mer kjøtt. Utvannet og renskåret innmat kokes en ganske kor stund. Skjær den opp og mal den en gang på kjøttkvern, kjøttet males flere ganger. Det hele eltes godt sammen, stappes i tarmer, røkes hvis man liker det, og henges så opp til tørking.

Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag

Mer info

Forfatter:
Kilde: Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18105)
Kategori: Konservering
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.