Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Spekepølse av reinsdyr




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
70grspekk i terninger
1tssalt
1kgreinskåret kjøtt
0,75kgspekk
50grsukker
0,33tspepper
0,33tsnellik
25grsalt
Ca 1dlrødvin


Annonse


Næringsdeklarasjon for Spekepølse av reinsdyr med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier428,798 591,59Kcal
Protein10,81216,60gram
Karbohydrat2,5651,29gram
Kostfiber0,020,40gram
Fett41,30827,52gram
Mettet fett0,7014,03gram
Alkohol0,51 %
Salt1,6933,84gram
Pris på oppskriftenKr 14,61Kr 292,74Kroner
Hele oppskriften veier2 004 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Dryss spekkterningene med salt og la de stå over natten. Kjøtt og det andre spekket males 2 ganger.
Ha i salt, sukker, krydder og spe med vin. Bland så inn spekkterningene.
Stappes ned i tarmer og surres. Legges i fint salt i ca ett døgn Skyll saltet av og heng de til tørk ett par dager.
Så henges de til speking på ett luftig og kjølig sted i ca 5 uker.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 2913)
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Norge
Fylke: Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gravet kjøtt av vilt eller får.Gravet kjøtt av vilt eller får.
Denne retten har 124,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 38,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tørket reinsdyrkjøtt.Tørket reinsdyrkjøtt.
Denne retten har 113,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 32,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.