Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Spekepølse fra Marie Braastad




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
5kgrenskåret hestekjøtt
125grsalt
15grpepper
15grnellik
10grmuskatnøt
50grfarin
325grsirup
1,75dlsyrlig tyttebærsaft
1,25kgspekkterninger


Annonse


Næringsdeklarasjon for Spekepølse fra Marie Braastad med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier268,7818 720,53Kcal
Protein15,481 078,18gram
Karbohydrat4,99347,55gram
Kostfiber0,2114,63gram
Fett20,721 443,15gram
Mettet fett1,0875,22gram
Salt1,87129,96gram
Pris på oppskriftenKr 23,27Kr 1 620,76Kroner
Hele oppskriften veier6 965 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Mal det helt renskrapte kjøttet 5 ganger. Bland i salt, krydder, sukker, sirup og væske. Bland lett inn bittesmå spekkterninger. Bruk renvaskede tarmer i passe lengder. (Man kan også bruke kunstige,kjøpte tarmer). Stapp pølser. Legg pølsene lagvis med salt et døgn. Heng dem til speking. I stedet for hestekjøtt kan man bruke sauekjøtt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: ReisaMat
(Intern: 19079)
Kategori: Konservering
Land: Norge
Fylke: Troms
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.