Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Spekeskinke og byggrynsrisotto



Spekeskinke og byggrynsrisotto oppskrift.
Fotograf: Matprat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 6skive(r)spekeskinke

Risotto:

Ca 8ssbyggryn
vann til bløtlegging
Ca 1,5stksjalottløk
1feddhvitløk
1ssolivenolje
Ca 5dlhønsebuljong
godt med smør
3sskapers
1bunt(er)gressløk
salt og pepper

Garnityr:

Parmesanost
Grønn salat
Olivenolje
0,5stksitron + evt. Gasbind


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Spekeskinke og byggrynsrisotto med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier79,80180,99Kcal
Protein4,8210,93gram
Karbohydrat8,3318,89gram
Kostfiber1,814,11gram
Fett2,625,94gram
Mettet fett0,621,41gram
Salt1,343,05gram
Pris på oppskriftenKr 8,57Kr 19,44Kroner
Hele oppskriften veier907 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

La byggrynene ligge i bløt i kaldt vann natten over. Hell av vannet.
Fres finhakket løk og hvitløk i litt olje. Rør i byggrynene. Spe med varm buljong litt etter litt og la det koke inn etter hvert. Beregn koketiden til 30-40 minutter. Når byggrynene er myke, tilsetter du godt med smør og blander i kapers og finhakket gressløk. Smak til med salt og pepper.

Legg spekeskinke på tallerkener, fordel den varme risottoen over og garner med parmesanost i tynne flak. Vend salaten i litt god olivenolje og legg den ved siden av sammen med sitron i skiver.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 17818)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Grynpølse fra Hadeland.Grynpølse fra Hadeland.
Denne retten har 131,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Spekeskinke og byggrynsrisotto.Spekeskinke og byggrynsrisotto.
Denne retten har 79,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.