Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Speket elgkjøtt med nyrørte tyttebær og seterrømme




Ingredienser

Spekekjøtt av elg


Annonse


Fremgangsmåte:

Tilberedning:
Skjær spekekjøttet i tynne skiver, og server med nyrørte tyttebær etter egen smak, og seterrømme irørt litt oppklippet gressløk og kvernet pepper. Et godt flatbrød og meierismør er et naturlig følge.

Dessert:
12 grønne asparges og spissen fra 5 stk.
Forvell aspargesspissene og finhakk dem. Smelt 50 gram sukker, ha i saften av 2 sitronser og evt. litt vann. Bland i aspargesspissene og la surre 3-4 min til karamellsaus. Kjør nyrørte jordbær og kremfløte i hurtigmikser. Del de hele friske jordbærene i 2. Kok aspargesen 2 min- utter, og legg i vifteform på tallerkenene med halve jordbær mellom.

Skjær ogdenmelon i tynne skiver. Legg to kuler vaniljeis på tallerkenen og fordel jordbærkremen over. Hell karamellsausen over aspargesen og jordbærene og pynt med melonen. Glem linjene.

Vinforslag:
Til skinken en Riesling fra Australia. Til desserten en Vouvray.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Telemark viltslakteri
(Intern: 19787)
Kategori: Smårett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Elgpiroger.Elgpiroger.
Denne retten har 225,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.