Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Speking av makrell




Ingredienser

Høstmakrell
salt
vann


Annonse


Fremgangsmåte:

Rundrens fet høstmakrell. Legg den i saltlake i ett døgn. Laken lages av ca 250 g salt pr liter vann.
Tas opp og fyll buken med grovt salt.
Bruk ett plastkar eller en trebutt. Dekk bunne med salt og legg fisk lagvis, tett i tett, hode mot hale i fatet. Legg salt mellom lagene. Ha godt med salt på toppen.

Dekkes til og settes kaldt. Se etter at laken dekker fisken.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 2832)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Norge
Fylke: Aust Agder
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.