Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Speking av skinke




Ingredienser

1 skinke
Grovt salt


Annonse


Fremgangsmåte:

Her forklarer jeg tørrsalting, men det kan og brukes saltlake. Skinken gnis inn med salt og det legges salt i ett fint snitt langs benet på lårbenet. Ett stort kar dekkes med salt i bunnen og skinken legges med svoren ned og drysses med salt. Det danner seg lake etter hvert og man øser over salt/lake på skinken hver dag, slik at den alltid er dekket.
Beregn ca 1 uke pr kilo. Skinken tas så opp, skylles og vannes ut i vann i ca 1-2 dager. Mindre hvis den ikke skal røkes.
La skinken tørke 2 dager før den leveres til røking.
Skinken henges så til speking på ett tørt og luftig sted (loft) i en luftig pose for fluer. Ikke for varmt og ikke i solen. Skal henge ca 4-5 måneder. Blir tørrere jo lenger det henger.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 3578)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gryterøkt ribbe.Gryterøkt ribbe.
Denne retten har 207,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjemmelagde krydderpølser.Hjemmelagde krydderpølser.
Denne retten har 194,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Longganisa (Filippinsk pølse).Longganisa (Filippinsk pølse).
Denne retten har 234 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.