Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Spekket dyrebog




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
800grutbenet dyrebog
75grrøkt spekk
1tssalt
1tspepper
0,25tstimian
3ssolje
4skive(r)sellerirot
0,5literbuljong
1,5dlrømme
2sshvetemel
4sssolbærgelé
2tssitronsaft


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Spekket dyrebog med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier124,66644,76Kcal
Protein8,8145,57gram
Karbohydrat3,7619,45gram
Kostfiber0,834,29gram
Fett8,0841,79gram
Mettet fett1,779,15gram
Salt0,673,49gram
Pris på oppskriftenKr 13,75Kr 71,12Kroner
Hele oppskriften veier2 069 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ben ut kjøttet og surr det. Kok kraft på benet.

Skjær spekket i tynne strimler og spekk kjøttet med det.

Gni kjøttet inn med salt, pepper og timian. Brun det i olje.

Legg kjøttet i ildfast fat. Hell buljong over og legg selleriskiver i gryten. Legg lokk på. La kjøttet surre i ovn ca 1 time på 225 C midt i ovnen.

Hell rømmen over kjøttet og la det stå enda en stund 20-30 min, nå uten lokk.

Ta kjøttet opp og hold det varmt.

Jevn sjyen med hvetemel rørt ut i vann. La det koke minst 10 minutter.

Smak sausen til med solbærgelé og sitronsaft, eventuelt også mer salt.

Server kjøttet skåret i skiver med sausen over. Båndspaghetti og rødkål er godt til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10802)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.