Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Spekket harestek




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkvelhengt ung hare
100grspekk
0,5litertørr hvitvin
1stkløk i skiver
1stklaurbærblad
5stkhele støtte pepper
8stkenerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1dashsalt
timian
paprikapulver
3sssmør eller margarin
2dlrømme
appelsinskiver og druer til garnering


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Spekket harestek med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier210,83504,45Kcal
Protein7,6018,18gram
Karbohydrat1,072,56gram
Kostfiber0,170,41gram
Fett16,9640,58gram
Mettet fett6,2414,93gram
Alkohol3,31 %
Salt0,190,46gram
Pris på oppskriftenKr 13,29Kr 31,80Kroner
Hele oppskriften veier1 436 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær bort hode, slagside og nedre del av benene. Del haren i passe store stykker.

Strimle spekket, og spekk harebitene langsmed musklene. Bruk spekkenål.

Bland vin, løk, laurbærblad samt de øvrige krydder til marinaden. Hell den over harestykkene. Vend stykkene flere ganger under marineringen, som må stå kald hele tiden, ca 1-2 døgn.

Tørk haren i husholdningspapir og brun den i smør. La den småputre under lokk ca 1 time. Stikk en nål i kjøttet og prøv om det er mørt.

Spe den ofte med avsilt marinade så den holder seg fuktig hele tiden.

Legg harestykkene på et varmt serveringsfat. Hell rømmen i stekesjyen og pisk godt opp fra bunnen. Kok opp sausen og hell den over haren.

Garnere med halve appelsinskiver og druer.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10135)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.