Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Spicy ramen med breiflabb



Spicy ramen med breiflabb oppskrift.
Fotograf: Studio Dreyer Hensley
Ramen kan varieres i det uendelige. Her har vi en spicy variant med breiflabb, spisskål, vårløk og chili. Start med nudlene, de tar lengst tid.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
400grbreiflabbfilet
1ssmaisennamel
1ssrapsolje

Nudler

12grnatron
1dlvann, varmt
1dlvann, kaldt
400grhvetemel

Suppe

1litervann
20grkombu
4stkshiitake, tørket
30grbonitoflakIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2sssoyasaus
30grchili garlic paste
2ssmaisennamel
4ssvann

Tilbehør

0,5stkspisskål
0,5stkchili, rød
4stkvårløk
1dashsesamolje


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Sesam
Soya
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Spicy ramen med breiflabb med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier78,30536,43Kcal
Protein4,5831,38gram
Karbohydrat12,8387,90gram
Kostfiber1,006,85gram
Fett0,745,07gram
Mettet fett0,080,55gram
Salt0,594,07gram
Pris på oppskriftenKr 6,57Kr 45,01Kroner
Hele oppskriften veier2 740 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 120 °C.
Skjær breiflabb i tynne skiver og dryss lett med maisennamel over.
Stek breiflabben i rapsolje i 1 minutt på hver side, og sett til side.

Nudler
Dryss natron utover et bakepapir og bak i stekeovnen i 1 time.
Bland bakt natron med varmt vann til det er løst opp, tilsett kaldt vann og deretter mel.
Jobb deigen sammen til en knudrete deig og kna i 5 minutter.
Pakk deigen i plast og la den hvile på benken i 20 minutter.
Kna den i 5 minutter til, pakk i plast igjen og la den hvile 1 time i kjøleskapet.
Ta ut deigen og del den i 4 like store deler.
Rull hver porsjon på en pastamaskin. Begynn på bredeste tykkelse og jobb den inn, en etter en, til du når tykkelse 2. Skjær tynne nudler for hånd eller kjør igjennom pastakutteren som følger med pastarullen. Bruk godt med mel for å holde nudlene adskilt.
Kok nudlene i 2 minutter og 15 sekunder i usaltet vann.
Skyll nudlene i kaldt vann mens du rører godt rundt.
Dypp nudlene ett par sekunder i det kokende vannet igjen, før de plasseres i bollen.

Suppe
Ha vann, kombu og shiitake i en kasserolle og varm opp til 60 °C. La det trekke i 1 time på denne temperaturen og sil vannet slik at du sitter igjen med kraften.
Varm opp kraften til 95 °C, tilsett bonitoflak og la det trekke i 1 minutt. Sil til du har en klar kraft. Tilsett soyasaus og chili garlic paste.
Bland maisennamel med kaldt vann, rør godt sammen og hell over i den kokende suppen under konstant pisking.

Tilbehør
Kutt spisskål i strimler og kok i 2 minutter.
Finhakk chili og kutt vårløk i tynne skiver.
Legg nudler, spisskål og breiflabb i bunn av en suppeskål. Hell kokende suppe over og topp med vårløk og chili. Drypp litt sesamolje over.

Tips:
Les mer her om hvor du kan få tak i ingrediensene. Lag gjerne større porsjoner med nudler og frys dem. Nudler i fryst tilstand skal kokes i 2 minutter og 30 sekunder.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 32645)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Suppe

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Marinert breiflabb i spicy kokossuppe.Marinert breiflabb i spicy kokossuppe.
Denne retten har 85,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Spicy ramen med breiflabb.Spicy ramen med breiflabb.
Denne retten har 78,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.