Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sprø salat med bisque



Sprø salat med bisque oppskrift.
Fotograf: Mat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
16stksjøkreps, kokte
Spennende salater f eks rødbetesalat, marssalat osv
Frisk kjørvel
1pakkefilodeig
100grvellagret Norvegia eller edamer (gjerne 3-4 år lagret!!), revet
2ssmeierismør, smeltet

Dressing:

3ssfennikel, hakket
1ssfrisk ingefær, revet
2ssolivenolje
6ssappelsinjuice

Bisque:

Hoder og skall av sjøkreps
Ca 3,5stksjalottløk eller 1 liten løk
1stang(stenger)selleri
1tstomatpure
100grTineSmør
0,5dlpernod eller konjakk
2dleplemost
2dlhvitvin
5dlgod fiskekraft
1,5dlkremfløte
0,2tsstjerneanis, malt
Salt og pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Melk
Selleri
Skalldyr
Spor-av-gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Sprø salat med bisque med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier157,33821,77Kcal
Protein4,3322,62gram
Karbohydrat5,7429,98gram
Kostfiber0,422,19gram
Fett11,5960,54gram
Mettet fett6,6634,79gram
Alkohol1,70 %
Salt0,613,17gram
Pris på oppskriftenKr 9,35Kr 48,84Kroner
Hele oppskriften veier2 089 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Salaten: rens sjøkrepsen. Rensede haler, hoder og skall brukes i suppen. Brett ut filodeigen og lag 12 porsjonsbiter , runde eller firkantede. Legg flakene på bakepapir på stekeovnsplaten. Pensle med smør og dryss over ost. Stek som angitt på pakken
Avkjøl.

Bland sammen alt til dressingen og smak den godt til.
Vask og tørk salat og kjørvel. Legg salat og kreps mellom de stekte sprø filodeigene og drypp over dressing likke før servering. Bisque: Del skall og hoder i små biter og fres dette med renset, grovhakket løk og tomatpure i halvparten av smøret til løken er myk. Hell over pernod og tenn på slik at blandingen blir flambert.
Slukk flammen ved å helle over eplemost og la det koke inn til halv mengde. Spe med fiskekraft og kok suppen 20-30 minutter. Kjør suppen i foodprocessor og bland inn fløten Gi suppen et oppkok og smak til med krydder. Visp inn resten av smøret og server Bisque ved siden av salaten som en forrett eller liten kveldsrett.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Mat.no
(Intern: 124)
Kategori: Salat
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sprø salat med bisque.Sprø salat med bisque.
Denne retten har 157,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.