Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sprø terteskjell med kalkun




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 600grkalkunkjøtt
8stkterteskjell
noen salatblader

Grønnsaker:

1stkrødløk
1bunt(er)brokkoli
0,5pose(r)knaskegulrøtter eller 3 vanlige gulrøtter
1stksikorisalat
2stkvårløk, evt. litt finsnittet purre
Ca 9stkbabymais

Basilikumsaus:

2sssmør
2sshvetemel
4dlhønsebuljong (vann + terning)
1dlfløte
Ca 0,75ssfrisk hakket basilikum
salt og pepper
smak til med litt sitronsaft


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Spor-av-egg
Spor-av-melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Sprø terteskjell med kalkun med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier114,04758,27Kcal
Protein6,8645,61gram
Karbohydrat4,9232,71gram
Kostfiber1,338,84gram
Fett7,1447,47gram
Mettet fett3,7124,67gram
Salt0,322,10gram
Pris på oppskriftenKr 7,31Kr 48,61Kroner
Hele oppskriften veier2 660 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Bruk vinger, innmat eller skrog av fuglen. Del skroget i mindre biter. Hell på vann og kok opp. Skum godt. Vask og skrell røtter som selleri, gulrot, purre, gjerne persillekvister, hel hvit pepper og salt. Det smaker også godt med laurbærblader. Kok det hele under lokk i 3-4 timer. Sil kraften og avkjøl den raskt i kaldt vann. Løft av fettlokket når kraften skal brukes.

2. Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemelet. Spe med hønsebuljong, litt etter litt og rør godt til sausen er klumpfri.
3. Hakk basilikumbladene eller klipp dem med en saks. Bland dem i sausen sammen med fløten. Smak til med salt og pepper og la sausen koke til melsmaken er borte i ca. 3-5 minutter. Skjær kalkunkjøttet i store biter og varm dem i sausen.

4. Rens grønnsakene og del dem opp. Ha dem i en panne med dype kanter eller i en kjele. Kok dem så vidt møre i lettsaltet vann.
5. Varm terteskjellene ved ca. 200 °C i ca. 2-3 minutter på midterste rille. Fyll skjellene med grønnsaker, kalkunkjøtt og basilikumsaus og server straks.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
(Intern: 20496)
Kategori: Smårett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kalkuntaco.Kalkuntaco.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Chiliwraps.Chiliwraps.
Denne retten har 130,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunruller.Kalkunruller.
Denne retten har 117,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hero-sandwich.Hero-sandwich.
Denne retten har 136,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunklubber m tilbehør.Kalkunklubber m tilbehør.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Club sandwich 4.Club sandwich 4.
Denne retten har 125,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.