Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sprøstekt aromatisk and




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2,5kgovnsklar and
2tssalt
Ca 5,5stkstjerneanis
1ssSzechuan-pepperkorn
1tsnellik
Ca 2,5stkkanelstenger
Ca 3,5stkvårløk
Ca 3,5skive(r)fersk ingefær, uskrelt
Ca 5,5sskinesisk risvin/tørr sherry
vegetabilsk olje til steking
salatblader til pynt
Ca 14stktynne pannekaker
plommesaus
0,5bunt(er)strimlet vårløk
0,5stkslangeagurk skåret i tynne strimler til servering


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Sprøstekt aromatisk and med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier288,372 080,82Kcal
Protein10,2473,89gram
Karbohydrat8,6062,06gram
Kostfiber0,795,70gram
Fett23,36168,56gram
Mettet fett6,7748,85gram
Alkohol0,17 %
Salt0,674,84gram
Pris på oppskriftenKr 10,78Kr 77,79Kroner
Hele oppskriften veier4 329 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Fjern vingene fra anda. Del skroget i to langs ryggbenet. Gni de to halvdelene grundig inn med salt. Legg anda i en form sammen med krydder, vårløk, ingefær og risvin/sherry. La fuglen marineres minst 4-6 timer og snu den iblant.

Dampkok andesteken over sterk varme i marinaden i 3-4 timer eller lenger. Ta den opp av kokekraften og la den avkjøles, tildekket, i minst 5-6 timer. Anda må være helt kald og tørr ellers vil ikke skinnet bli sprøtt.

Varm oljen i en wok til det ryker av den. Legg andestykkene i oljen med skinnsiden ned og frityrstek den i 5-6 minutter eller til den blir sprø og brun, og snu den kun en gang mot slutten.

Ta andestykkene opp med hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir. Anrett salatbladene på et stort fat. Legg andestykkene på salaten og fjern benet ved bordet eller før servering. Hver gjest legger litt kjøtt på en pannekake sammen med litt saus, vårløk, slangeagurk og ruller sammen pannekaken.

Ettersom denne retten ofte serveres med pannekaker, vårløk, slangeagurk og andesaus eller plommesaus, tror mange det er Peking-and. Men denne oppskriften har en helt annen tilberedningsmetode. Resultatet er like sprøtt, men den herlige aromaen gjør denne retten helt spesiell. Tynne pannekaker fås i forretninger som selger kinesisk mat.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6592)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Kina
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Andeconfit.Andeconfit.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.