Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sprøstekt tang




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
225grbladkål
jordnøtt- eller maisolje til steking
0,25tssalt
2tsbrunt sukker
Ca 2,5ssristede mandelspon til pynt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Sprøstekt tang med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier81,1652,65Kcal
Protein3,242,10gram
Karbohydrat5,303,44gram
Kostfiber1,901,23gram
Fett4,803,11gram
Mettet fett0,370,24gram
Salt0,810,52gram
Pris på oppskriftenKr 9,67Kr 6,27Kroner
Hele oppskriften veier260 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

I Nord-Kina bruker de en spesiell type tang til denne retten, men finstrimlet bladkål er et godt alternativ. Serveres som forrett eller mellomrett.

Skjær vekk og kast eventuelle harde stilker. Legg ca 6 blader oppå hverandre og rull dem hardt sammen. Skjær svært smale strimler på tvers med en skarp kniv. Legg dem på et fat og la dem tørke i ca 2 timer.

Varm 5 – 7,5 cm olje i en tykkbunnet stekepanne eller wok til 190 C. Legg en håndfull av bladene forsiktig i oljen – den vil boble og frese de første 10 sekundene før den roer seg. Frityrstek bladene i ca 45 sekunder eller til de er blitt litt mørkere – bladene må ikke brenne.

Ta opp bladene med hullsleiv, la dem renne av på kjøkkenpapir og legg dem over på et serveringsfat. Hold dem varme i ovnen mens du steker resten.

Når du har frityrstekt alle de strimlede bladene, drysser du dem med salt og sukker og blander forsiktig. Pynt med de ristede mandlene og server omgående.

Påse at pannen er dyp nok til at oljen kan boble opp under stekingen. Pannen skal være under halvfull.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6593)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Wok
Diett/allergi: Veganer
Land: Kina
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Wok med savoykål.Wok med savoykål.
Denne retten har 154,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brokkoli-wok.Brokkoli-wok.
Denne retten har 72,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Wok med rød spisskål.Wok med rød spisskål.
Denne retten har 41,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Wok med spisskål.Wok med spisskål.
Denne retten har 77,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Blomkål som "fried rice".Blomkål som "fried rice".
Denne retten har 100,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Blandede grønnsaker i wok.Blandede grønnsaker i wok.
Denne retten har 87,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.