Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sprengt villgås med frukt




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2,5kgvillgås, 1 stk
0,5stksitron
2dlsalt
1dlsukker

Saltlake:

pr. liter vann
0,5dlsukker pr. liter vann

Koking:

Ca 5litervann
Ca 6,5stkhel hvit pepper
5stkkrydderpepperkorn
ferske eller tørkede urter

Servering:

Ca 1,5stkmango
1stkgalia- eller honningmelon

Dressing:

2ssmynte, hakket
1sshonning
2ssolje
3sseplesidereddik
6porsjon(er)poteter


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Spor-av-lupiner
Spor-av-sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Sprengt villgås med frukt med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier56,95979,79Kcal
Protein5,7899,44gram
Karbohydrat3,8966,93gram
Kostfiber0,274,65gram
Fett1,9733,89gram
Mettet fett0,6811,70gram
Salt2,2538,71gram
Pris på oppskriftenKr 4,68Kr 80,52Kroner
Hele oppskriften veier10 323 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Fjern innmaten fra gåsen. Gni den inn med sitron og deretter med salt og sukker blandingen. La gåsen ligge ett døgn i kjøleskap.

Bland ingrediensene til saltlaken. Kok opp og avkjøl. Hell laken over gåsen. Den skal være helt dekket av lake. Legg press på slik at gåsen holder seg under laken hele tiden. La den stå i kjøleskap i ytterligere 2 døgn.

Ta opp gåsen og bind den opp. Legg den med brystet opp i en kjele. Hell på kokende vann til det dekker gåsen. Kok opp. Skum og tilsett krydder og urter. La det trekke på svak varme i 1 1/2-2 timer. Avkjøl så i kraften.

Når den skal serveres skjæres den opp med brystkjøtt og lår i fine skiver som legges på fat.

Skrell mango og melon som skjæres i båter og legges på fatet.

Bland ingrediensene til dressingen og hell forsiktig over fuglekjøttet.

Serveres med poteter, sukkererter og babygulrøtter og gjerne en rømmesaus blandet med majones og finklippede urter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8066)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.