Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sprengte duer med urter og pepperrot




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stkduer
4stkpurrer
4stkgulrøtter
5dlkremfløte
sitronsaft
revet pepperrot etter ønske
sukker
1dashsalt
1dashnykvernet pepper
olje til pensling
bønnkarse


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Sprengte duer med urter og pepperrot med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier146,40889,82Kcal
Protein9,2456,16gram
Karbohydrat2,3114,04gram
Kostfiber1,056,38gram
Fett10,9066,25gram
Mettet fett5,9235,98gram
Salt0,130,82gram
Pris på oppskriftenKr 11,03Kr 67,04Kroner
Hele oppskriften veier2 431 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

De ferdigstelte duene gnis ut- og innvendig med en blanding av like deler salt og sukker ca 1 døgn før den skal serveres. Settes kaldt.

Sett ovnen på 200 C. Skyll duene i kaldt vann og klapp dem tørre med kjøkkenpapir. Pensle duene med olje og pakk dem inn i aluminiumsfolie.

Stek duene i 15-20 minutter. Ta dem ut og la dem hvile i ca 15 minutter.

Skrell og stell grønnsakene. Skjær dem i mindre biter og legg dem i litt kokende, lettsaltet vann. Kok grønnsakene noen få minutter til de er så vidt møre. Husk at purrene blir raskere ferdig.

Bland sitronsaft i fløten og pisk den til en lett krem. Smak til med pepperrot, salt og nykvernet pepper.

Skjær duekjøttet i tynne skiver.

Porsjonsanrett skiver av duekjøtt, eller halve duer, med grønnsaker og pepperrotsaus. Pynt med revet pepperrot og brønnkarse og server kokte poteter til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8018)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.