Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sprøstekte torsketunger på toast



Sprøstekte torsketunger på toast oppskrift.
Fotograf: Synøve Dreyer
Torsketunger er en delikatesse som kan serveres som tapas eller forrett. Disse er sprøstekte og servert med grillet avokado, så deilig at du lett spiser deg mett på forretten.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
8stktorsketunge
6sshvetemel
4ssgriljermel
1sssalt
1tspepper
1stkavokado
1stktomat

Aîoli

1stkegg
1knivsoddsalt
1sshvitvinseddik
0,5tssennep
1knivsoddpepper, hvit
1knivsoddsukker
2feddhvitløk
1,5dlolje

Urtesmør

1sssmør
2tsbasilikum, frisk
4skive(r)loff

Tilbehør

4stk litepotet, liten


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Melk
Sennep
Spor-av-melk
Spor-av-sesam
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Sprøstekte torsketunger på toast med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier210,30744,39Kcal
Protein5,8520,71gram
Karbohydrat15,2053,80gram
Kostfiber1,675,91gram
Fett13,6448,28gram
Mettet fett2,809,91gram
Salt1,685,93gram
Pris på oppskriftenKr 5,69Kr 20,14Kroner
Hele oppskriften veier1 416 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skyll og tørk torsketungene.
Bland hvetemel, griljermel, salt og pepper og vend torsketungene i blandingen.
Stek torsketungene gylne og sprø i olje, ca. 2 minutter på hver side. Skrell avokado, ta ut stenen og skjær fruktkjøttet i tykke båter. Stek på panne eller grill dem forsiktig på snittflatene.
Skold tomatene, flå av skinnet, del hver tomat i fire og ta ut kjernene. Skjær tomatkjøttet i små terninger.

Aîoli
Visp sammen egg og rør inn salt, hvitvinseddik, sennep, hvit pepper, sukker og presset hvitløk.
Spe forsiktig med olje, først dråpevis. Når aïolien begynner å tykne, kan oljen vispes inn i en tynn stråle til du får passe konsistens. Det er fint å bruke hurtigmikser eller stavmikser.


Urtesmør Rør smør mykt med finhakket basilikum. Smør loffskivene med smøret og stek dem i middels varm stekepanne. Del hver skive i to.
Server torsketungene på toast sammen med avokado og med tomat på toppen. Legg en skje aîoli og saltbakte poteter ved siden av på tallerkenen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 28997)
Tilberedningstid: 30 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Torskekanapeer med tapenade og sprøstekt spekeskinke.Torskekanapeer med tapenade og sprøstekt spek.
Denne retten har 199,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sprøstekte torsketunger på toast.Sprøstekte torsketunger på toast.
Denne retten har 210,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Torskerullade med skalldyrfyll.Torskerullade med skalldyrfyll.
Denne retten har 86,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Baconstekt torsk, jordskokkskum og eple/løk ragu.Baconstekt torsk, jordskokkskum og eple/løk r.
Denne retten har 174,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.