Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Squash og kikertburger



Squash og kikertburger oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Det finnes et utall oppskrifter på vegetarburgere, og det er morsomt å prøve seg fram med ulike ingredienser og krydder. Denne veganske burgervarianten med revet squash og kikerter har vi smakt til med blant annet nellik og ingefær som gir den en litt «julete» smak.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkgrovrevet grønn squash
1tssalt
1ssolivenolje
2feddfinhakket hvitløk
2stkfinhakket vårløk
2ssfinrevet frisk ingefær
400grhermetiske kikerter
80grgriljermel
100grhakkede hasselnøtter
0,5tsmalt koriander
0,5tsmalt spisskummen
0,25tsmalt nellik
0,5bunt(er)hakket frisk persille
0,5tskvernet pepper
2ssolje til steking
1ssdijonsennep
1håndfull(er)små salatblad
6stkhamburgerbrød
1stkrødløk i tynne skiver
4sstyttebærsyltetøy


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Nøtter
Sennep
Spor-av-melk
Spor-av-sesam
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Squash og kikertburger med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier178,50593,62Kcal
Protein5,0816,89gram
Karbohydrat20,5868,44gram
Kostfiber3,1010,31gram
Fett7,7425,74gram
Mettet fett0,672,23gram
Salt0,712,35gram
Pris på oppskriftenKr 5,82Kr 19,36Kroner
Hele oppskriften veier1 995 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Bland squash og salt i et dørslag og la det stå i noen minutter.
2. Varm en stekepanne med olje og fres hvitløk, vårløk og revet ingefær raskt i oljen. Hell det over i en hurtigmikser.
3. Bruk hendene til å klemme ut så mye væske av squashen som mulig. Ha den revne squashen i hurtigmikseren sammen med kikerter, griljermel, nøtter og krydder.
4. Kjør ingrediensene sammen på «puls», slik at massen blandes, men ikke blir helt glatt.
5. Hell massen ut på benken. Fukt hendene med vann og form seks like store burgere, ca. 1 cm tykke. Legg dem på et fat, dekk med plast og sett de helst i kjøleskapet i en halv time. Dette gjør at ingrediensene sveller litt, og massen blir fastere.
6. Varm en stekepanne med olje og stek burgerne 4-5 minutter på hver side, til de har fått en fin, gyllen farge.
7. Fordel sennep og salat på den ene halvparten av burgerbrødene og legg på burgeren og rødløk. Topp med tyttebærsyltetøy.
Bytt gjerne ut hamburgerbrødet med annet type brød etter ønske.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 32674)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Diett/allergi: Veganer

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Squash og kikertburger.Squash og kikertburger.
Denne retten har 178,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kikerteburger fra Niru Kumra.Kikerteburger fra Niru Kumra.
Denne retten har 123,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.