Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Stangholmen fiskesuppe




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
30grsmør
30grmel
40grsjampinjong
30grpurre
litt paprika
40grreker, renset
40grblåskjell
40grsteinbitfilet
4tsrømme
1sshakket persille
litt safran
0,75literfiskekraft


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Fisk
Gluten
Melk
Skalldyr
Spor-av-skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Stangholmen fiskesuppe med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier64,61166,65Kcal
Protein4,2510,96gram
Karbohydrat2,426,24gram
Kostfiber0,200,52gram
Fett4,1710,76gram
Mettet fett2,325,98gram
Salt0,451,15gram
Pris på oppskriftenKr 2,95Kr 7,61Kroner
Hele oppskriften veier1 032 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok fiskekraft på hoder, ryggbein og skinn av forskjellige fiskeslag. Ha i rekeskall, løk og litt salt. La det hele småkoke ca 1 time. Sil kraften og la den stå og klarne. Man kan godt fryse kraften til senere bruk.

Smelt smøret. Ha i sjampinjong, purre og paprika som er kuttet i tynne strimler på størrelse med fyrstikker. La dette surre 2 minutter ved passe sterk varme. Tilsett melet, rør til massen blir smidig og spe med den kokende fiskekraften under omrøring. La det hele koke opp. Tilsett safran og la suppen koke i 15 minutter.
Del fiskefileten i biter som legges i suppen. La alt trekke i 5 minutter.

Like før servering har man i blåskjell og reker. Server suppen i dype, varme suppeboller. Ha 1 ts rømme og et persilledryss på toppen av hver suppebolle. Suppen serveres med kuvertbrød med hvitløksmør eller vanlig smør.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13533)
Kategori: Suppe
Land: Norge
Fylke: Aust Agder
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Steinbit "bouillabaisse" med skalldyr.Steinbit "bouillabaisse" med skalldyr.
Denne retten har 94,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Norsk steinbit bouillabaisse.Norsk steinbit bouillabaisse.
Denne retten har 82,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klar fiskesuppe.Klar fiskesuppe.
Denne retten har 46,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.