Steinbit

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
4stk filetsteinbit
1dashsalt
hvetemel
1dashsmør til steking
1,5dlvann + 1 fiskebuljongterning
1dlhvitvin, tørr
2dlcréme fraîche
litt salt
nymalt pepper
2sssmør, mykt
1bunt(er)gressløk, finhakket
revet sitronskall

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 135,73 Kcal
Protein 12,22 g
Fett 8,95 g
Karbo 0,45 g
Pris 13,86.- kr

Fremgangsmåte:

Skjær filetene i tykke strimler på skrå og salt dem lett. Vend strimlene raskt i litt hvetemel og rist av overflødig mel. Stek dem noen minutter i smør rett før gjestene skal sette seg. Saus og poteter bør allerede være ferdig.

Saus: Kok opp vann og smuldre buljongterning. Hell i det meste av vinen og créme fraîche. Kok sausen uten lokk i ca. 10 minutter, slik at den blir litt tykkere. Salt lett og mal i litt pepper. Hell i den siste vinskvetten. Visp det myke smøret i den varme sausen. Bland i gressløk og eventuelt sitronskall. Smak til og server straks.



Tjenester








Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Ekstra info

Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 3845 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 11849)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!