Steinbit


Oppskriften er middels å tilberede
Oppskriften har fått 3 poeng (av max 6) fra 1 lesere
Oppskriften har hatt 3492 lesere totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Kilder og dato

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 11849)

Ekstra info om oppskriften

Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse


NB! Oppskriften Steinbit har utregnet kalorier, pris, energifordeling og ellers fullt næringsinnhold som er kalkulert av Knut Pettersen ©Matoppskrift.no.

Næringsinnhold pr 100 gram:
Kalorier 135,94 Kcal
Protein 12,22 g
Fett 8,95 g
Karbo 0,45 g
Pris 13,75.- kr








Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
4stk filetsteinbit
1dashsalt
hvetemel
1dashsmør til steking
1,5dlvann + 1 fiskebuljongterning
1dlhvitvin, tørr
2dlcréme fraîche
litt salt
nymalt pepper
2sssmør, mykt
1bunt(er)gressløk, finhakket
revet sitronskall

Fremgangsmåte:

Skjær filetene i tykke strimler på skrå og salt dem lett. Vend strimlene raskt i litt hvetemel og rist av overflødig mel. Stek dem noen minutter i smør rett før gjestene skal sette seg. Saus og poteter bør allerede være ferdig.

Saus: Kok opp vann og smuldre buljongterning. Hell i det meste av vinen og créme fraîche. Kok sausen uten lokk i ca. 10 minutter, slik at den blir litt tykkere. Salt lett og mal i litt pepper. Hell i den siste vinskvetten. Visp det myke smøret i den varme sausen. Bland i gressløk og eventuelt sitronskall. Smak til og server straks.

Prøv en lignende oppskrift





Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!