Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Steinbit med grønnsaker til barn 6-9 mnd




Om du lager større mengder, kan du fryse ned det overskytende i egnet porsjonsfryseemballasje og bruke en annen gang. Mat som skal fryses ned, må avkjøles raskt, for eksempel i vannbad.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stk litepotet
20grgulrot
20grsellerirot
20grløk
40grsteinbitfilet, skinn og beinfri
0,5dlkokevann til å mose maten i
1tsolje, flytende margarin eller myk plantemargarin
ev. fersk dill etter ønske


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Steinbit med grønnsaker til barn 6-9 mnd med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier66,98170,46Kcal
Protein3,869,82gram
Karbohydrat7,2118,35gram
Kostfiber1,273,23gram
Fett2,245,70gram
Mettet fett0,090,23gram
Salt0,050,12gram
Pris på oppskriftenKr 3,83Kr 9,75Kroner
Hele oppskriften veier255 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens, skrell og skjær potet og grønnsaker i små biter.
Finhakk løken. Dekk dem så vidt med usaltet vann. Kok opp. Sørg for at steinbitfileten er fullstendig skinn- og beinfri.
Tørk av steinbitfileten med kjøkkenpapir og legg den i gryten sammen med potet- og grønnsakbitene. Ha ev. på litt mer usaltet vann. La det hele trekke til fisken flaker seg lett og grønnsakene er møre.
Dette tar fem til sju minutter, alt etter tykkelsen på steinbitfileten. Tilsett ev. litt dill mot slutten av koketiden. Sil kokevannet over i et målebeger, og mos det hele med tilmålt kokevann. Tilsett litt olje eller myk plantemargarin.

Til ca 20 dl brukes:
500 g poteter
200 g gulrot
200 g sellerirot
200 g løk
400 g beinfri, skinnfri steinbitfilet
3 dl kokevann til å mose maten i
ev. 2-3 ss olje, flytende margarin eller myk plantemargarin
ev. fersk dill etter ønske

Mer info

Forfatter:
Kilde: Helsedirektoratet
(Intern: 27399)
Tilberedningstid: 20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Barnemat
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.