Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Stek fra gryte




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 1,75kgstek av ønsket slag (gjerne surret),
Ca 2,5sssmør,
2tssalt
0,5tspepper,
Ca 5dlbuljong (terning og vann),
2stk storgulrøtter,
3stkgule løk,
Ca 1,5stkrøde løk,
Ca 1,5stklaubær-blader,
1tstørket rosmarin (evt. frisk),
1feddhvitløk
4stktomater,
pasta eller ris

Saus:

4dlav stekesjyen,
Ca 0,5dlvann
2sshvetemel,
evt. en rødvinsskvett,
rosmarin


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Stek fra gryte med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier76,51371,46Kcal
Protein10,2149,57gram
Karbohydrat1,728,35gram
Kostfiber0,582,82gram
Fett3,0714,91gram
Mettet fett1,587,67gram
Salt0,703,38gram
Pris på oppskriftenKr 7,29Kr 35,39Kroner
Hele oppskriften veier3 884 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Hvis kjøttstykket ikke har jevn fasong, bør det surres. Du får kjøpt ferdig surrede steker. Da får du fine skiver når steken skjæres opp. Ha alle ingredienser til middagen fremme på benken når du går i gang.

Kjøttet bør ha romtemperatur før bruningen. Slå platen på et eller to trinn under høyeste varme. Smelt smør i gryten. La det bli lysebrunt. Kjøttet legges i når fettet har sluttet å bruse. Stek kjøttet slik at det får pen brunfarge rundt det hele. Salte og pepre under steking. Husk at steken også skal brunes i begge ender. Vær nøye at alt blir brunt. Skrell og rens grønnsakene. Skjær gulrot i biter og løk i båter. Ha dem i gryten og la dem steke med en stund. Legg i laubærblad og gjerne friske rosmarinkvaster (evt. tørket).

Slå ned varmen noe. Skjær tomatene i båter og legg dem i. Spe med væsken. Stikk inn et steketermometer før du legger lokk på gryten. La steken få stå i gryten på plate (snu et par ganger i løpet av grytetiden) til termometeret viser 65 grader for rosa kjerne eller 70 grader for gjennom- stekt. Ta steken opp, sil sjyen og jevn den. Server med nykokt ris eller pasta.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Egil Bratnes hjemmeside
(Intern: 19991)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fersk kjøtt og suppe fra Stange Gjestegård.Fersk kjøtt og suppe fra Stange Gjestegård.
Denne retten har 81,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pabellon Criollo fra Venezuela.Pabellon Criollo fra Venezuela.
Denne retten har 107,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ferskt kjøtt og suppe 1.Ferskt kjøtt og suppe 1.
Denne retten har 41,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Oksestek i kefir.Oksestek i kefir.
Denne retten har 100,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Biff i snøre med kremet løk.Biff i snøre med kremet løk.
Denne retten har 48,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt sprengt oksebryst.Kokt sprengt oksebryst.
Denne retten har 132,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sukiyaki, nasjonalretten til Japan.Sukiyaki, nasjonalretten til Japan.
Denne retten har 103,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marokkanske kjøttboller.Marokkanske kjøttboller.
Denne retten har 88,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,08.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sosekjøtt - kjøtt i mørke.Sosekjøtt - kjøtt i mørke.
Denne retten har 99,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Oksebringe med linser.Oksebringe med linser.
Denne retten har 177,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Biff i curry.Biff i curry.
Denne retten har 228,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.