Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Stekt Tiur eller Røy




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stktiur (ca 2 kg)
1dashsalt
1dashpepper
75grspekk i tynne skiver
Ca 2,5sssmør
Ca 3,5dlbuljong eller vann

saus

Ca 3,5dlstekesjy eller buljong
Ca 2,5dlkremfløte
3sshvetemel
skrapet fuglelever
ripsgelé
6porsjon(er)poteter


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Stekt Tiur eller Røy med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier136,49854,93Kcal
Protein11,0569,21gram
Karbohydrat4,9130,75gram
Kostfiber0,462,88gram
Fett7,9749,92gram
Mettet fett3,0018,79gram
Salt0,301,91gram
Pris på oppskriftenKr 13,65Kr 85,50Kroner
Hele oppskriften veier3 758 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens fuglen. Skyll den godt, tørk den og gni den inn med krydder. Bind fuglen opp og dekk den med spekkskiver.

Brun smøret i en gryte og legg fuglen i med brystet ned. Brun den på alle sider. Spe med kokende væske og la fuglen steke med brystet opp under lokk på svak varme på plate eller ovn i 2-3 timer på 175 C, med eller uten lokk. Øs og spe under stekingen.

Ta opp fuglen.

Skum og sil sjyen. Spe med buljong om nødvendig. Jevn sausen og tilsett eventuelt skrapet lever. La sausen koke 5-10 minutter og smak til med ripsgelé.

Skjær fuglen opp.

Serveres med saus, kokte poteter, stekt eller fløtestuet sopp og en salat (f.eks. Waldorfsalat).

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12173)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.