Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Stekt alke




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkalker
vann
eddik pr liter vann
25grspekk
1tssalt
3dlkokende melk
7dlkokende vann
1dlrømme


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Stekt alke med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier173,33780,85Kcal
Protein5,2723,74gram
Karbohydrat0,964,32gram
Kostfiber0,000,00gram
Fett16,4974,29gram
Mettet fett5,0722,84gram
Salt0,482,17gram
Pris på oppskriftenKr 5,27Kr 23,74Kroner
Hele oppskriften veier1 802 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Flå alkene og ta ut innvollene. Kutt av ben, vinger og halsen. Vask og rens de. Ta bort fett, det smaker av tran. Legg i eddikvann over natten.
Skjær bort ryggen og fest spekk til brystet i små snitt i kjøttet. Surr med tau så ikke fuglen går ifra hverandre. Forvell fuglene 10 minutter i kokende vann. Tørk de godt etterpå. Brun margarin i en gryte og brun alkene over det hele. Salte og spe med kokende melk og vann. Surres til de er møre. Ta de opp og kok evt innsausen noe. Pisk inn rømmen og la det koke i 12-13 minutter.
Smak til med salt og sett mer farge med sukkerkulør. Server fuglene oppskjært med kokte poteter. Grønnsaker etter valg.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 3782)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.