Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Stekt alke 2




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkalker (ca 1 kg)
1,5tssalt
2skive(r)spekk, tynne
Ca 1,75sssmør

saus:

Ca 1,75dlvann
Ca 2,5dlmelk
2dlrømme
Ca 1,75sshvetemel
litt
geiteost


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Stekt alke 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier291,25972,05Kcal
Protein7,0023,36gram
Karbohydrat2,147,14gram
Kostfiber0,040,13gram
Fett28,2994,42gram
Mettet fett9,8332,81gram
Salt0,923,08gram
Pris på oppskriftenKr 7,61Kr 25,40Kroner
Hele oppskriften veier1 335 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Stell alkene, vask dem og tørk dem. Alken flås og alt fett fjernes da det er dette som setter transmaken på kjøttet. Bryst og lår har minst transmak, så det er disse delene som brukes. For å fjerne ytterligere transmak kan kjøttet legges natten over i eddikvann (1 ss eddik pr liter vann). Gni dem deretter inn med salt. Bind spekkskivene fast over brystet og bind opp alkene.

Brun smøret i en gryte og legg alkene i med brystet ned. Brun dem over det hele. Krås og hjerte brunes med den siste tiden. Steketid ca. 1 1/2 time.

Spe med kokende vann og melk og la alkene småsurre under lokk med brystet opp til de er møre. Når det er ca 15 minutter igjen av koketiden så spe med rømme og noen skiver geitost.

Ta så opp alkene.

Jevn sausen og la den koke 5-10 minutter. Ha eventuelt i skrapet lever. Smak til sausen gjerne med litt ripsgelé. Finhakk krås og hjerte og bland det i sausen.

Server alkene med saus, poteter, små hermetiske erter, rosenkål, salat, tyttebærsyltetøy, ripsgele.
ABC Matoppskrifter presiserer, at det pr. desember 2001 IKKE er åpnet for jakt på alkefugl :)

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8076)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fyllte vaktler.Fyllte vaktler.
Denne retten har 258,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.