Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Stekt and




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkand (ca. 2 1/2 kg),
1tssalt
2krmpepper, margarin

Til kraft:

Ca 1litervann,
1tssalt
0,5stkløk,
det grønne fra selleri, persille og purre,
0,5tshel pepper

Til saus:

maisennamel,
litt fløte,
sukkerkulør


Annonse


Næringsdeklarasjon for Stekt and med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier244,421 752,22Kcal
Protein8,2559,14gram
Karbohydrat0,130,93gram
Kostfiber0,060,43gram
Fett23,42167,90gram
Mettet fett6,7248,17gram
Salt0,594,26gram
Pris på oppskriftenKr 9,34Kr 66,96Kroner
Hele oppskriften veier2 868 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Vask anden godt og ta ut innmaten. Fjern alt løst fett. Skjær av brystfiletene ved å føre en skarp kniv ned på begge sider av brystbenet og ut mot vingene. Dryss dem med litt salt og legg dem til side. Skjær av lårene. Knekk skroget i små stykker med en skarp kniv. Legg alle stykkene over i en kjele sammen med vannet, løken og det grønne og sett det til koking. Brun lårene pent på begge sider i nøttebrun margarin. Legg dem deretter over i et ovnsfast fat og la dem steke ved 150 C i ca. 1 1/2 time.

Sil kraften når den har småkokt en times tid. Hell den over i en ren kjele og kok den inn til det halve. Brun andebrystene pent på begge sider med samme pannetemeratur og rikelig med margarin. Legg dem deretter i fatet sammen med lårene og la dem steke med i ca. 15 - 20 minutter.

Kok ut langpannen med litt av kraften før du måler den opp og jevner den med 2 ts maisennamel utrørt i litt vann pr. 1/2 liter kraft. La sausen småkoke et par minutter før du smaker den til med krydder og litt fløte. Farg den om nødvendig med litt sukkerkulør.

Del andelårene i to og fordel dem på fire tallerkener sammen med andebrystene, som er skåret i pene skiver på skrå. Server anden med gratinerte poteter, kokte grønnsaker og rykende varm saus.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Egil Bratnes hjemmeside
(Intern: 21656)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Andebryst med klementinsaus.Andebryst med klementinsaus.
Denne retten har 104,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.