Stekt and

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1stkand (ca. 2 1/2 kg),
1tssalt
2krmpepper, margarin

Til kraft:

Ca 1litervann,
1tssalt
0,5stkløk,
det grønne fra selleri, persille og purre,
0,5tshel pepper

Til saus:

maisennamel,
litt fløte,
sukkerkulør

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 244,42 Kcal
Protein 8,25 g
Fett 23,42 g
Karbo 0,13 g
Pris 9,34.- kr

Fremgangsmåte:

Vask anden godt og ta ut innmaten. Fjern alt løst fett. Skjær av brystfiletene ved å føre en skarp kniv ned på begge sider av brystbenet og ut mot vingene. Dryss dem med litt salt og legg dem til side. Skjær av lårene. Knekk skroget i små stykker med en skarp kniv. Legg alle stykkene over i en kjele sammen med vannet, løken og det grønne og sett det til koking. Brun lårene pent på begge sider i nøttebrun margarin. Legg dem deretter over i et ovnsfast fat og la dem steke ved 150 C i ca. 1 1/2 time.

Sil kraften når den har småkokt en times tid. Hell den over i en ren kjele og kok den inn til det halve. Brun andebrystene pent på begge sider med samme pannetemeratur og rikelig med margarin. Legg dem deretter i fatet sammen med lårene og la dem steke med i ca. 15 - 20 minutter.

Kok ut langpannen med litt av kraften før du måler den opp og jevner den med 2 ts maisennamel utrørt i litt vann pr. 1/2 liter kraft. La sausen småkoke et par minutter før du smaker den til med krydder og litt fløte. Farg den om nødvendig med litt sukkerkulør.

Del andelårene i to og fordel dem på fire tallerkener sammen med andebrystene, som er skåret i pene skiver på skrå. Server anden med gratinerte poteter, kokte grønnsaker og rykende varm saus.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Egil Bratnes hjemmeside
Oppskriften har hatt 7532 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 21656)

Prøv en lignende oppskrift

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!